Wyjazd za granice nl bez plastikowego dowodu rejestracyjnego |
Autor |
Wiadomość |
Cedzus
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2015 10:09 am Wyjazd za granice nl bez plastikowego dowodu rejestracyjnego
|
|
|
Witam, mam pytanie. Mam zamiar kupic tutaj jutro samochod, przerejstrowac go i odrazu na wieczor jechac na wakacje do Polski. Czy zamin mi przysla plastikowy dowod z RDW to czy dostane cos w stylu "miekiego dowodu" i czy na nim bede mogl wyjechac za granice. Jesli chodzi o ubezpieczenie to nie ma problemu bo odrazu sobie wykupie przez internet i wydrukuje zielona karte, chodzi tylko o to czy bez tego plastikowego dowodu moge wyjechac za granice nl? Prosze o pomoc |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2015 11:35 am
|
|
|
Zanim dostaniesz plastikowa karte bedziesz w posiadaniu wydruku z rdw na ktorym bedzie informacja, ze z dniem xx zostales wlascicielrm takiego a takiego pojazdu. Wydruk ten nie posiada zadnych stepli czy pieczatek. Musisz pamietac, ze w trakcie kontroli ZOBOWIAZANY jestes do okazania m.in. DOWODU REJESTRACYJNEGO a takim wydruk nie jest. I teraz najwazniejsza jest dobra wola policjanta ktory bedzie chcial to uznac lub nie. Masz racje, ze z ubezpieczeniem nie ma problemu i tym w razie czego sie mozesz podeprzec. Ja bylem w Polsce tydzien bez dowodu i mi sie udalo... Powodzenia. |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2015 4:46 pm
|
|
|
Poczekaj z 2-3 dni i będziesz miał w domu. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
|