Przesunięty przez: Gochna H Śro Kwi 01, 2015 8:39 pm |
Wyrejestrowanie auta w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
InesWoll
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 10:00 am Wyrejestrowanie auta w Holandii
|
|
|
Witam. Mam mały problem.Sprzedałam swój samochód w Polsce, teraz wróciłam jedynie z tablicami rejestracyjnymi i dowodem rej. Teraz muszę szybko wyrejestrować auto w Nl i przesłać koledze dokumenty z samochodu. Muszę to załatwić jak najszybciej. Czy może ktoś nam pomóc i podać konkretny adres gdzie mam się udać i to załatwić. Może ktoś się tym zajmuje i mógłby pomóc?Mieszkamy w Mijdrechcie okolice Utrechtu. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 10:45 am
|
|
|
InesWoll, Kod: | Musisz udac sie do jednego z kantorow GWK z takimi dokumentami | Kentekenbewijs deel 1
Kentekenbewijs deel 2
Overschrijvingsbewijs/Kopie deel 3
Kentekenplaten 2x (de laatst uitgegeven platen)
Geldig legitimatiebewijs
Geldige APK indien uitvoerkentekenplaten nodig
Kod: | a tu lista tych kantorow w Holandii | GWK kantoor Adres GWK kantoor Adres
GWK Alkmaar Stationsweg 43A
GWK Amersfoort Stationsplein 41
GWK Almere Stationplein 23
GWK Amsterdam Amstel Julianaplein 1
GWK Amsterdam Bijlmer Hoekenrode 21
GWK Amsterdam Damrak Damrak 86
GWK Amsterdam Leidseplein Leidseplein 1/3
GWK Amsterdam Sloterdijk Orlyplein 107
GWK Amsterdam CS Stationsplein
GWK Amsterdam Kalverstraat Kalverstraat 150
GWK Arnhem Stationsplein 36
GWK Breda Stationsplein 20
GWK Delft V. Leeuwenhoeksgl 43
GWK Den Bosch Stationsplein 133
GWK Den Haag CS Kon. Julianaplein 10
GWK Den Haag HS Stationsplein 50
GWK Dortdrecht Stationplein 1
GWK Eindhoven Stationsplein 22
GWK Enschede Stationsplein 33
GWK Gouda Stationsplein 11
GWK Groningen Stationsplein 21
GWK Haarlem Stationsplein 11B
GWK Heerlen Stationsplein 1A
GWK Hengelo Stationsplein 1
GWK Hilversum Stationsplein 10
GWK Leiden Stationsplein 3F
GWK Lelystad Stationsplein 5
GWK Maastricht Stationsplein 27
GWK Nijmegen Stationsplein 6
GWK Roosendaal Stationsplein 1
GWK Rotterdam CS Stationsplein 1
GWK Schiphol Plaza Aankomstpassage 23
GWK Tilburg Spoorlaan 41
GWK Utrecht Stationshal 11
GWK Venlo CS Stationsplein 1
GWK Zwolle Stationsplein 22
Godziny otwarcia dla usług związanych z eksportem pojazdów w Kantorach Granicznych Travelex (GWK Travelex):
- od poniedziałku do piątku włącznie 09.00 - 19.00
- w soboty 09.00 - 16.30 |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 7:37 pm
|
|
|
Odgrzewam kotleta.
Moze w tym tygodniu sprzedam moje auto (na holenderskich tablicach) polakowi ktory chce to auto wywiezc do polski. Co i gdzie musze zalatwic?? Czy musimy sie udac do rdw czy moze byc to GWK (nawet nie wiem co to i jak to) Jakie sa formalnosci w takiej sytuacji? Co trzeba miec aby wyrejestrowac to auto z nl. Domyslam sie ze trzeba to zrobic bo nowy wlasciciel musi zalatwic sobie tablice zjazdowe. Jezeli ktos juz sprzedawal auto na export niech sie podzieli jak to zalatwil? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 10:09 pm
|
|
|
Faktycznie wychodzi na to ze zalatwie wszystko w tym GWK. Czyli u nich zdaje tablice i oni wyrejestrowuja auto z hol. |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Śro Gru 03, 2014 11:14 am Rejestracja auta kupionego w Holandii
|
|
|
Mam auto na holenderskich numerach majace powyzej 25 lat i chcialbym je wywiezc do Polski i przerejestrowac od razu na polskie zabytkowe. Wie ktos jak to sie robi? Mozna tak czy najpierw musi to auto byc w PL na zwyklych a potem dopiero zabytkowe ? |
|
|
|
|
jacol84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2015 12:44 am
|
|
|
Witam
Mam pytanie auto jest zarejestrowane na mnie w nl chce je wywiesc do polski jednak nie wykupic tablic zjazdowych chodzi mi o koszty czy jest jakas tansza opcja , chce nim pojechac do pl i go tam zostawic i sprzedac nowemu wlascicielowi jednak wyrejestrowac go tutaj by nie placic balastingo ??
z gory dziekuje za pomoc . |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2015 5:53 am
|
|
|
jacol84, a jak mslisz o czym jest ten temat ? chociazby 4 wypowiedzi nad toba . Jeny a moze mamy to jeszcze za ciebie przeczytac zrobic i ci kaske na tacy podac ? |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
jacol84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2015 11:34 am
|
|
|
chodzi mi tylko o to czy musze te tablice zjazdowe wykupic czy moge jechac do pl i dopiero wrocic ? nie znam sie na tym dlatego pytam
(baileys nie widze tu odpowiedzi na moje pytanie ... jak chcesz tak pomagac to lepiej spij dluzej ) |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2015 4:11 pm
|
|
|
jacol84, a moze ty jak sie wyspisz bedziesz bardziej ogarniala np opcje szukaj na forum w prawym gornym rogu , lub moze bedzie ci latwiej przyswoic wiadomosci tu podane . No ale ze ksiezniczka nie sypia na ziarenku grochu , to wytlumacze jej jak wyspanej krowie na rogi .
Jak sprzedajsz auto masz dwie opcje wyrejestrowac tu w RDW lub GWK . Sprzedajac auto musisz przekazac odrazu nowemu wlascicielowi wszystkie papiery auta dzieki ktorym to bedzie mogl zarejestrowac auto w odpowiedniej Polskiej instytucji . Bez papierow nic nie zdzialasz . Druga opcja jedziesz autem na NL blachach ( oczywiscie oszczedzajac 150-180 euro za zjazdowe paiery i blachy ) oddajesz mu auto , kluczyki i papiery auta . Puzniej czekasz i sie modlisz zeby ci jak najszybcie odeslal papiery i tablice (o ile ci je odesle ) . W miedzy czasie podatek i ubepieczenie oplacasz ty bo w NL nie dziala polska umowa kupna / sprzedarzy i do dnia wyrejestrowania w RDW za auto odpowiadasz ty . Powodzenia i milego snu zycze . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Sie 18, 2015 4:16 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
jacol84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 19, 2015 12:10 am
|
|
|
Dziekuje za podpowiedz |