Przesunięty przez: Gochna H Śro Sie 26, 2015 9:17 pm |
Rozliczenie z podatku pracownika sezonowego |
Autor |
Wiadomość |
dorota w
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Sie 26, 2015 9:01 pm Rozliczenie z podatku pracownika sezonowego
|
|
|
Witam - proszę o informacje - czy pracownik sezonowy - studentka 21 lat , na stawce wiekowej rozlicza się normalnie z podatku , czy może są jakieś obostrzenia co do takich pracowników ? Córka w chwili obecnej pracuje przez biuro pośrednictwa pracy w Holandii - praca sezonowa na czas wakacji - 7 tygodni - w tym roku już nie będzie więcej pracowała w Hol - w październiku wraca na uczelnię . Wśród młodzieży , która pracuje z córką poszła fama , że oni nie mogą rozliczyć się z podatku i że żadnych zwrotów podatku nie uzyskają . Nie jestem na bieżąco w temacie rozliczeń podatkowych holenderskich ale wierzyć mi się nie chce w takie informacje - proszę o informacje , w jaki sposób rozlicza się pracownik sezonowy ( wakacyjny ) i na jaki zwrot podatku może liczyć - kokosów nie zarabia , na pewno nie przekroczy pierwszego progu . |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
dorota w
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Sie 26, 2015 9:32 pm
|
|
|
Gosiu - zerknęłąm i dalej nic nie wiem - może na ten temat udzieli mi informacji ktoś , kto się rozliczał z pracy sezonowej - jak to wygląda w praktyce ? |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2015 9:42 pm
|
|
|
normalnie jak kazdy inny moze sie rozliczyc w roku 2016 za rok 2015
ale czy jakis zwrot dostanie to niewiadomo , osoba u ktorej bedzie sie ona rozliczac musi podac w miare dokladny okres pracy |
|
|
|
|
|