Gastronomia Polsko-Holenderska plus kebab |
Autor |
Wiadomość |
parol123
Poczatkujacy
Wiek: 33 Dołączył: 10 Wrz 2015 Posty: 6
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2015 6:13 am Gastronomia Polsko-Holenderska plus kebab
|
|
|
Witam jak w temacie chce otworzyc taka dzialalnosc jednoosobowa. Lokal bedzie sie miescil w malym miasteczku w samym centrum. Co o tym myslicie ? Od czego zaczac ? Prosze o pomoc |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Gru 2012 Posty: 935
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2015 6:42 am
|
|
|
parol123,
Od biznesplanu. Jakie przewidujesz koszty (ile bedzie wynosil cie czynsz, oplaty, ubezpieczenie, prowadzenie firmy, pracownicy), i jakie obroty (ile klientow dziennie, srednie zamowienia, demografyka, reklama). Ile jest potrzebne na rozpoczecie firmy? Aparatura do gotowania, zakupy, urzadzenie wnetrza itd. Ile sam masz kasy? Czy sa potrzebne pozwolenia? Czy sam dogadasz sie po holendersku w urzedach i z klientami?
Dobry poczatek znajdziesz tutaj:
http://www.ondernemersple...edrijf-starten/
Jest tez kilka watkow o wlasnej firmie na forum. |
|
|
|
|
parol123
Poczatkujacy
Wiek: 33 Dołączył: 10 Wrz 2015 Posty: 6
|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2015 6:10 am
|
|
|
Witam dziekuje za pomoc. Jeszcze jak ktos by mi powiedzial jakie wymogi musze spelnic zeby otworzyc gastronomie. Czy w holandii tez jest cos takiego jak sanepid i czy tez tyle wymagaja co w polsce ? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
|