Historia choroby z pogotowia/szpitala |
Autor |
Wiadomość |
aska1703
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 06 Mar 2008 Posty: 188
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2015 1:12 pm Historia choroby z pogotowia/szpitala
|
|
|
Witam. Mieszkam w Holandii i jestem tu ubezpieczona. Mam polisę na życie także w Polsce.
W lipcu złamałam w Nl. rękę, teraz będę się starała o odszkodowanie w PL. ale muszę im dostarczyć historię choroby.
Czy pogotowie/szpital w Nl. wystawi mi dokumentację dot. leczenia? Kiedy zapytałam o to lekarza , odpowiedział że nic mu nie wiadomo na ten temat......
Chciała bym aby szpital przesłał mi na e-maila zdjęcia RTG, które miałam robione po wypadku.
Proszę o odpowiedz.....jutro mam kontrolę u ortopedy i chciała bym wiedzieć na czym stoję
Pozdrawiam.... |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2015 3:45 pm
|
|
|
aska1703 napisał/a: | Chciała bym aby szpital przesłał mi na e-maila zdjęcia RTG, | a ja chciala bym by nie bylo glodu i wojny na swiecie , by znaleziono lekarstwo na raka . To co ty chcesz jest nie wykonalne . Zaden liczcy sie szpital tego nie zrobi tego na prosbe telefoniczna . W NL jest specjany system do przekazywania danych o pacjetach i to jest bardzo chroniony system . Szanse na odtrzymanie twoich zdjec masz bedac w danym szpitalu osobiscie okazujac twoj ID i karte ubezpieczeniowa . I tylko tobie oddadza je do rak wlasnych . Jezeli jednak zdecyuja sie je dostarczy nie osobiscie to wysla ci na twoj adres znany w szpitalu .
W innym wypadku moga miec wielkie nie przyjemnosci . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Wrz 27, 2015 3:54 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
aska1703
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 06 Mar 2008 Posty: 188
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2015 7:09 pm
|
|
|
Dzięki Baileys za odpowiedz, ale....... ja nigdzie nie pisałam ,że o historię choroby będę prosić telefonicznie. Jutro mam osobistą wizytę w szpitalu w Nl. i chciałam się dowiedzieć czy takie dokumenty wydadzą mi osobiście do ręki. Z Twojego posta wynika, że jeżeli będę osobiście to taki dokument (historie choroby)dostanę ?
Tak na marginesie.....lecząc kanałówkę prywatnie, poprosiłam o zdjęcia RTG na swojego e-maila i miałam je w kilka sekund. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2015 7:36 pm
|
|
|
a czy leczenie stomatologiczne mialas w szpitalu ? Napewno nie bo jak sama piszesz bylo one .... prywatne.... aska1703 napisał/a: | chciałam się dowiedzieć czy takie dokumenty wydadzą mi osobiście do ręki. | mozliwe . aska1703 napisał/a: | Z Twojego posta wynika, że jeżeli będę osobiście to taki dokument (historie choroby)dostanę ? | ja nie mialam z tym problemu . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|