NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czego dorobiliscie sie w Holandii !!!!!
Autor Wiadomość
an_na_j
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 19, 2007 10:39 am   

anka71 napisał/a:
ja dorobilam sie nerwicy...ciesze sie ze tak wielu ludziom sie powiodlo.ja takiego szczescia nie mialam.zarobki 6 euro na godzine po 6 latch ciezkiej pracy.brak szacunku ze strony szefa oraz ziomkow(szczegolnie).szef zlodziej,zabiera wszystko co tylko moze.jestesmy dla niego "bialymi murzynami".nie mozemy chorowac,dyskutowac,domagac sie swoich praw,jestesmy poslusznymi maszynami a jak nie podoba sie to do widzenia...zatrudnia setki ludzi ,ktorych upycha
(doslownie)w brudnych,starych karawanach,kontenerach ustawionych na siurach albo w pomieszczenach z piecami na szklarniach.w sezonie najwiekszej pracy nie wplaca pieniedzy na konta zeby ludzie nie rezygnowali,nawet jesli sa wykonczeni fizycznie i psychicznie...

O kurcze... A nie mysleliscie o tym, zeby sie skrzyknac i naslac na niego inspekcje pracy? 6 euro za godzine to ponizej stawki minimalnej, a to juz nielegalne! Podrawiam i zycze powodzenia

anka71
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 19, 2007 11:12 am   

owszem,w tamtym roku z pomoca niedziela.nl udalo sie sciagnac kilka instytucji bo przekrety finansowe sa tu na porzadku dziennym.niestety KNOPPERT jest najwiekszym hodowca na Wstlandzie i jest nietykalny.nic nie zdzialala inspekcja.przez lata rozliczal nas z podatkow i bral za to oplate w wysokosci 130 euro.kiedy jeden z Polakow pomogl nam znalezc ksiegowa ktora rozlicza nas za25 euro wylecial za to z pracy.to co dzieje sie w tej firmie jest nie do opowiedzenia i normalny czlowiek nie jest w stanie pojac.kazdy mysli ze zlapal super okazje na zarobek za granica...ale jakim kosztem.jestesmy tu pozbawieni czlowieczenstwa.z reszta jedyny normalny czlowiek w rodzinie Knoppertow juz nie zyje.poelnil samobojstwo.a brat ktory dziedziczy firme zyje w konkubinacie z byla prostytutka(polka zarabiajaca na nierzadzie w Grecji)...ci ludzie sa sa tak skrzywieni ze nie da sie nic zrobic...moze to te pieniadze?tak czy inaczej nie zarobi sie u niego duzo,bo zatrudnia duzo ludzi dla ktorych nie ma godzin pracy.on wychodzi na tym z zyskiem bo z kazdego pracownika ma 200 euro lewych pieniedzy.NIE MA SPRAWIEDLIWOSCI!!!

anka71
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 19, 2007 11:15 am   

POWINNA ZAISTNIEC TAKA CZARNA LISTA NA KTOREJ BEDZIE MOZNA WPISAC PRACODAWCOW ,JAKICH TRZEBA SIE WYSTRZEGAC.

nounejm
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 19, 2007 12:09 pm   

anka71 napisał/a:
POWINNA ZAISTNIEC TAKA CZARNA LISTA NA KTOREJ BEDZIE MOZNA WPISAC PRACODAWCOW ,JAKICH TRZEBA SIE WYSTRZEGAC.

jestem ZA :!:
mogę paru takich podać (niestety polaków)

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Śro Gru 19, 2007 1:57 pm   

an_na_j napisał/a:
O kurcze... A nie mysleliscie o tym, zeby sie skrzyknac i naslac na niego inspekcje pracy? 6 euro za godzine to ponizej stawki minimalnej, a to juz nielegalne! Podrawiam i zycze powodzenia

anka71 napisał/a:

nounejm napisał/a:
anka71 napisał/a:

jestem ZA :!:
mogę paru takich podać (niestety polaków)

posty nie na temat... trzymajcie sie tematu postu: Czego dorobiliscie sie w Holandii !

Odpowiedz do tematu