Pytanie odnosnie BTW |
Autor |
Wiadomość |
soweq1989
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 16, 2013 9:15 pm Pytanie odnosnie BTW
|
|
|
Siema
Domyslalams ie ze temat pewnie gdzies jest ale szukam 2h i nie moge znalesc konkretnej odpowiedzi. Rzecz w tym ze planuje kupno auta konkretnie tego http://www.autowereld.nl/...19/details.html i w opisie jest napisane BTW auto
Ja, incl. BTW
Moje pytanie czy to znczy ze w cene jest wliczony podatek czy bede musial doliczyc 19% wartosci i zaplacic to w urzedzie?
Kolejne pytanie czy pracujac przez biuro Ranstad przy zarobku 1400e na miesiac mam szanse dostac to auto w kredycie 50x50?
I ostatnie jak wyglada kupno auta krok po kroku? czy
szukam auta, jade ogladnac, kupuje, przerejestrowuje na poczcie, ubezpieczam, (place to btw czy jakis inny podatek podobny do tego co placi sie w polsce przy zakupie auta chyba 2 czy 3% w urzedzie podatkowym?)?
Z gory dzieki |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Wrz 16, 2013 10:10 pm
|
|
|
soweq1989 napisał/a: | czy pracujac przez biuro Ranstad przy zarobku 1400e na miesiac mam szanse dostac to auto w kredycie 50x50? | niewykonalne w twojej pozycji i taka sume . poczytaj ponizszy temat i mozesz wiele innych poczytac na temat pozyczek/kredytow bez stalego kontraktu .
http://www.niedziela.nl/f...pic.php?t=43788
A jak juz bedziesz miala kaske na to auto to idziesz kupujesz , potrzebujesz NL prawojazdy lub wyciag z gminy tzw GBA do zameldowania auta na siebie . Z papieami auta i p.j. lub GBa idziesz na poczte przerejestrowujesz , koszt okolo 10 € . Podatek drogowy bedzie ci sciagany automatycznie z konta lub bedziesz musial placic to przez acceptgiro . ICL. znaczy w cenie czyli 21% podatku juz jest wliczone w cene . PAmietaj ze nim wyjedziesz autam z salonu musisz miec ubezpieczenie , jest ono obowiazkowe i bez niego nie mozesz nawet 1 metra przejechac i musisz miec juz w dniu zakupu to uregulowane . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Wto Wrz 17, 2013 8:48 pm
|
|
|
Cena auta jest z podatkiem BTW, więc nic nie dopłacasz. Kredyt troche trudno, ale 50/50 to moze być szansa bo podnosi twoją wiarygodność. Trzeba próbować. Tylko konieczne zameldowanie. Ps jak masz/miałeś znizki na OC/AC w Polsce to załatw zaświadczenie z PL i otrzymasz podobne znizki. |
|
|
|
|
vas23
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2015 6:00 pm
|
|
|
Witam ..możecie mi powiedzieć jak takie zaświadczenie sie nazywa zeby te znizki z PL przeniesc do NL?..lub co ma na nim byc bo w mojej ubezpieczalni nie maja pojecia co maja dac..tzn mogą mi wydać tylko zaswiadczenie o tym ile lat u nich mam ubezpieczony samochód( a jezeli miałem wczesniej w innej ubezpieczalni to do nich tez mam isc po takie cos?)
pozdrawaim |
|
|
|
|
Kiepo
Gaduła
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2015 6:07 pm
|
|
|
vas23,
Zaswiadczenie o przebiegu ubezpieczenia komunikacyjnego (OC, AC)
Confirmation of motor insurance claim record (MTPL or MOD) |
|
|
|
|
|