Zamknięty przez: Gochna H Pią Lis 06, 2015 1:14 am |
Okradli mnie na czynsz, co mogę zrobić? |
Autor |
Wiadomość |
Formelinka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 04, 2015 1:52 am Okradli mnie na czynsz, co mogę zrobić?
|
|
|
Witam, potrzebuje pomocy. Dwa miesiące temu przyjechałem do Holandii z dziewczyna szukać pracy. Po półtorej miesiąca mieszkania po cempingach i hostelach uzbieralismy trochę pieniędzy, znaleźliśmy ogłoszenie i wynajeliśmy pokój. Osoba od której to wynajmowalismy po tygodniu zaczęła robić problemy, po czym oznajmiła nam że nie odpowiadamy jej jako najemcy i że mamy się wyprowadzić w ciągu 24H. Następnego dnia gdy byliśmy oglądać Nowy pokój wymienila po kryjomu zamki gdyż mieszka tam, pomimo tego że wszystkie nasze rzeczy były w środku, w mieszkaniu. Zapłacone było z góry za dwa tygodnie 275e, więc powinna nam oddać za nieprzemieszkany tydzień. Wyprowadzilismy się w sobotę, pieniądze obiecała nam oddać w poniedziałek. W poniedziałek napisała nam że nie odda nam pieniędzy gdyż ona musi wyprać pościel w pralni która uzywalismy i że mamy jej oddać na dzień w pracy w której nie była ponieważ musiała po nas posprzatac. Dodam że kazała nam się spakować i wynieść w ciągu 20 minut. Dzwonilismy na policję, ale nie mieliśmy umowy najmu więc nie mogli nam pomoc.Mało tego, TA osoba podała nas teraz na policję o naruszenie miszu domowego. Co mogę zrobić żeby odzyskać te pieniądze bo pewnie jestem nie pierwsza osoba którą tak oszukala i pewnie nie ostatnia. Jak działać? |
|
|
|
|
Natalia72
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 04, 2015 7:01 pm
|
|
|
Szukajac pary na pokoj ogloszenie zawieralo tresc, o wynajeciu pokoju dla pary spokojnej i pracujacej. Gdy para ogladala pokoj byla pytana czy pija alkohol i pala jonty. Odpowiedz brzmiala ze nie a prace zaczynaja od srody.Na wstepie zostalismy oszukani. Przez okres tygodnia zadna z osob wynajmujacych pokoj nie wstala wczesniej niz godzina 14:00, nie mialo miejsca szukanie pracy ale libacje alkoholowe trwaly do rana do godziny 4-5. Pan pil, spiewal glosno i wybijal rytmy muzyki na meblach. Weszli do nas nie maja praktycznie nic tylko kilka ciuchow. Dostali do spania nowa koldre, poduszki i posciel (poszwe na koldre, poszewki na poduszki, przescieradlo) do uzytkowania w kuchni garnki, talerze, kubki, sztucce takie, ktore byly niekompletne by w razie uszkodzenia nie miec zadnych pretensji. Po tygodniu pijackich libacji zostali poproszeni o wyprowadzenie sie na drugi dzien.Pokoj, ktory zajmowali byl w tragicznym stanie, brudne zaschniete garnki po obiadach i telerze na szafkach nocnych, porozwalane ciuchy na podlodze, lozko nie przypominalo lozka tylko jakis barlog niedzwiedzia. Butelki z wodki i sloiki po kiszonych ogorkach. Szafki zaplamione, pozalewane. Brud niesprzatany od tygodnia po libacjach. Zdjecia postaram sie zalaczyc. Reszte pieniedzy mialy byc do zwrotu ale po odliczeniu prania koldry bo jest zaplamiona, wymiany zamka do drzwi bo klucze nie zostaly zwrocone. Para nadal nie podala nr konta, na ktore mozna by zwrocic reszte pieniedzy mimo, ze byly wysylane smsy o podanie nr konta.
Wiec prosze uzytkowniczke Formelinka o nie wybielanie siebie i bezpodstawne oskarzanie innych. |
Ostatnio zmieniony przez Natalia72 Śro Lis 04, 2015 9:03 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
seemija
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lis 04, 2015 9:35 pm
|
|
|
coz
mozna powiedziec ze swiat jest maly |
|
|
|
|
Natalia72
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 04, 2015 11:50 pm
|
|
|
User Formelinka mala poprawka. Nie miszu a miru domowego.
Radzila bym czytac ze zrozumieniem gdyz przekreca pan fakty.
Pisze Pan "....mamy jej oddać na dzień w pracy w której nie była ponieważ musiała po nas posprzatac."
post czesciowo edytowany
Oskarzenia wobec zainteresowanego sprawa prosze kierowac na priw.
Forum to nie jest miejsce do prania brudow z tym to juz radze udac sie na wlasne podworko!! |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Lis 05, 2015 5:39 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2015 8:49 am
|
|
|
Natalia72 napisał/a: | Szukajac pary na pokoj ogloszenie zawieralo tresc, o wynajeciu pokoju dla pary spokojnej i pracujacej. |
Jedna rada :
Nastepnym razem prosze pomyslec o 4 tyg platnosci z gory plus Borgu - ulatwi to Pani zycie |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Natalia72
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2015 9:20 pm
|
|
|
edytowane w calosci
Nie umieszczaj na forum postów zawierających uwagi skierowane do Moderatorów lub Administratorów, komentarzy dotyczących ich pracy na forum itp; takie uwagi lub/i komentarze mogą być wysyłane tylko i wyłącznie e-mailem do administratora na adres [email protected]; |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lis 06, 2015 1:13 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
|