Przesunięty przez: Panicelinka Wto Maj 03, 2016 7:58 pm |
Praca w Holandii a kredyt w Polsce |
Autor |
Wiadomość |
Opolanin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2015 8:15 pm Praca w Holandii a kredyt w Polsce
|
|
|
Witam wszystkich!
Mam takie pytanie, szukam wszędzie i nie umiem znaleźć na nie odpowiedzi. Pracuje w Holandii na umowie tymczasowej (aktualnie faza A, zaraz będzie faza B). Chciałbym wziąść kredyt na mieszkanie w Polsce. Moje pytanie brzmi, czy z taką umową bank w Polsce udzieli kredytu? Jeśli tak to jakie wymagają dokumenty? Ma ktoś może jakieś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2015 3:53 pm
|
|
|
Opolanin napisał/a: | Chciałbym wziąść kredyt na mieszkanie w Polsce. Moje pytanie brzmi, czy z taką umową bank w Polsce udzieli kredytu? |
Witam,
Z taka umowa nie dostaniesz nawet telefonu na abonament a co dopiero kredyt na mieszkanie ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2015 5:08 pm
|
|
|
Opolanin napisał/a: | Moje pytanie brzmi, czy z taką umową bank w Polsce udzieli kredytu? Jeśli tak to jakie wymagają dokumenty? |
A nie lepiej bedzie kiedy ,swoje pytanie skierujesz bezposrednio do banku w ktorym chcesz starac sie o kredyt ? przeciez oni sa najbardziej obeznani w temacie.
Sama tego nie praktykowalam, ale wiem ze w niektorych bankach ,mozna pytania kierowac na email , lub umowic sie na rozmowe poprzez skyp.
Szczerze mowiac wchodzac na strone (obojetnie jakiego) polskiego banku mozna juz zapoznac sie z ich ofertami. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2015 8:00 pm
|
|
|
Opolanin napisał/a: | Pracuje w Holandii na umowie tymczasowej (aktualnie faza A, zaraz będzie faza B). | Umowa Fazy A to odpowiednik umowy "smieciowej" w PL... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
marianx8
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2015 10:40 pm
|
|
|
Osobiście mam konto w mbanku, na które dostawalem kasę z holenderskiego biura T&S (będąc na fazie a) i jak zapytalem o kredyt to bez problemu dali mi 15000 pln, no ale na pewno potrzebujesz wiecej. Pisz do banku. |
|
|
|
|
|