NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Panicelinka
Pon Kwi 30, 2018 7:31 pm
Zagubione dokumenty
Autor Wiadomość
misiek1994
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Gru 06, 2015 9:57 am   Zagubione dokumenty

Witam, wczoraj (chyba na stacji benzynowej w Venlo) wypadł mi portfel wraz z całymi dokumentami (dowód, prawko jazdy, karty kredytowe, ubezpieczenie itp). Moje pytanie brzmi gdzie zgłosić zaginięcie dokumentów, do ambasady na polską policje? Bo tutaj nie mam raczej szans sie dogadać ponieważ mieszkam w Wankum a pracuje w Holandii. Co robic? Najbardziej mi zalezy na prawie jazdy ponieważ jestem tutaj samochodem.

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Nie Gru 06, 2015 10:30 am   

przedewszystkim pojechac na stacje i zapytac czy ktos znalazl twoje dokumenty . Jak nikt ich tam nie znalazl pojechac na najblizsze biuro policji ( w NL) i zglosic zgube , dostaniesz wtedy potwierdzenie ze je zagubiles a w poniedzialek zadzwonic do ambasady i zapytac co dalej .

misiek1994
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Gru 06, 2015 1:43 pm   

Na stacji byłem, ale nikt nie przyniósł, a na monitoringu nie moga sprawdzić, jutro dopiero ich szef popatrzy i jak cos zobaczy da znać. Dziś idę na policję zgłoszę, ewentualnie poproszę o urlop po świętach na tydzień i postaram się wybrać jakoś kopię prawka ;/

[ Dodano: Wto Gru 08, 2015 7:31 am ]
Byłem na policji, nie dali mi żadnej kartki, policjant nawet nic nie spisał. Dał mi adres do Biura rzeczy znalezionych i kazał dzwonić do ambasady ;/

Odpowiedz do tematu