Internet na karte do telefonu - bez kontraktu |
Autor |
Wiadomość |
arcziNL
Poczatkujacy Artur_Holandia
|
Wysłany: Pią Sty 01, 2016 5:42 pm Internet na karte do telefonu - bez kontraktu
|
|
|
Witam,
Moglby ktos polecic najlepsza oferte na karte bez kontraktu ? Chodzi mi oferte typu - ide do sklepu kupuje karte SIM i aktywuje pakiet np na 30 dni 5 GB za 20 euro.
Fajnie jak karta mialaby dlugi okres waznosci konta po jednym doladowaniu za np 30 euro - rok waznosci konta itd.
Ja jedyne co znalazlem to lebara 1 GB / 10 euro lub 3 GB / 20 euro.
Z gory dziekuje za odp |
_________________ Moving in to the Netherlands in 2016 ! |
|
|
|
|
FijneBuurman
Gaduła
|
Wysłany: Sob Sty 02, 2016 1:48 pm
|
|
|
Chyba Lebara ma najlepszą ofertę internetu na prepaid, jeśli przeliczamy ilość danych (GB) / cena.
Używałem ten internet przez pierwsze 2 miesiące mieszkania w NL (czyli w zeszłym roku), miałem kartę SIM podłączoną do laptopa przez modem USB - i od razu odradzam, prędkość żałosna (przypomniały mi się lata 90-te w Polsce, czasy 'wdzwanianego internetu przez tpsa 0202122' (Ci co mieli w tamtych czasach neta w PL wiedzą o co chodzi , maks. 1 strona www mogła się wgrywać bo jak włączyło się więcej to wszystko stawało, transfer najlepszy w nocy, ale i tak kiepski, a w dzień tragedia. Maks do przeczytania mejli i prostszych stron www. O filmikach i obciążonych stronach zapomnij. |
Ostatnio zmieniony przez FijneBuurman Sob Sty 02, 2016 1:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mysticc
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2016 7:00 pm
|
|
|
Lyca Mobile ma Internet w fajnych pieniądzach (za dyszkę wychodzi 1 GB) w miarę sprawnie działający. Jedyny minus - od czasu do czasu zdarza mu się zawiesić na nieprzewidywalny okres. Max jaki pamiętam to było 2 dni, ale przeważnie jest to ok kilku- kilkunastu minut. Poza tym nie narzekam, a używam od FB, przez miliony stron dziennie, na WOW-ie skończywszy. I w każdym przypadku daje rade. |
|
|
|
|
FijneBuurman
Gaduła
|
Wysłany: Wto Sty 05, 2016 10:19 pm
|
|
|
Właśnie widziałem w TV reklamę operatora Simpel - http://simpel.nl/
Za 10 euro standartowo 1 GB danych oraz darmowe rozmowy i sms (zapewne w ramach sieci). 2 GB za 15 euro, 3 GB za 20 euro. |
|
|
|
|
|