byłam w NL zameldowana i błaciłam bealastin za auto.
W grudniu wróciłąm do PL na stałe. wymeldowałam się i zostałąm poinformowana że nie musze już wyrejestrowywać samochodu ponieważ wystarczy wymeldowanie się. niestety dzisiaj dostałam list, że musze zapłacić bealasting za samochód. czy jest możliwość odwołania się od zapłacenia tego??
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
Wysłany: Wto Sty 26, 2016 3:58 pm
fantasmagoryjna napisał/a:
musze zapłacić bealasting za samochód. czy jest możliwość odwołania się od zapłacenia tego??
Masz mozliwosc jedynie jak auto sprzedalas i masz vrijwaringsbewijs lub jak auto przerejestrowalas na PL tablice w innym wypadku bedziesz tak dlugo zobowiazana do oplacania podatku jak dlugo bedziesz miala auto na siebie zarejestrowane na NL tablicach .
P.S.
Jezeli auto jest nadal na ciebie zarejestrowane to musisz nadal oplacac nie tylko podatek drogowy ale i ubezpieczenie , za brak ubezpieczenia jest kara o ile dobrze pamietam cos okolo 380 euro
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport
auto mam na polskich blachach.
przyjechałąm nim do NL i po zameldowaniu zgłosiłam je.
myślałam że po wymeldowaniu się i powrocie do Polski nie bede już zobowiązana do płacenia podatku za nie