NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wolne-okolicznosciowe
Autor Wiadomość
estria
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 01, 2016 5:52 pm   Wolne-okolicznosciowe

Witam. Mam pytanie:maz mial operacje i musialam wziac wolne zeby zawiezc go do szpitala a ze mial znieczulenie ogolne nastepny dzien zostalam z nim w domu. Czy naleza sie jakies dni wolne tzw.okolicznosciowe?Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pon Lut 01, 2016 7:19 pm   

estria napisał/a:
Czy naleza sie jakies dni wolne tzw.okolicznosciowe?
mozesz skozystac z kortdurend zorgverlof . jest on odplatny maxymalnie 70% twojej dziennej sredniej stawki . Pracodawca nie moze do tego wykozystac dni urlopowych . Ale jaka stawka dkoladnie ciebie obowiazuje powinno byc zawarte w twoim CAO . I takie sprawy sie zalatwia przed a nie po . W tym wypadku pracodawca ma prawo odmowic ci wyplaty tych dni . W wypadku gdy maz mial nagly wypadek moglas poprosic w dniu wypadku o calamiteitenverlof a puzniej o kortdurend zorgverlof i w takim zestawieniu musili by ci wyplacic ale jak maz mial planowana operacje i teraz dopiero sie chcesz o to starac to juz tylko dobra wola pracodawcy czy ci to wyplaci .

estria
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 01, 2016 8:37 pm   Okolicznosciowe

Dziekuje za odpowiedz. Mysle ze uda sie zalatwic. Nie wiedzialam tylko czy mam podstawy zeby o cos takiego pytac w naszym biurze a teraz juz wiem na czym stoje.

Odpowiedz do tematu