Sprowadzenie auta do PL z krótkim APK |
Autor |
Wiadomość |
KAMIILCIIO
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2016 9:47 pm Sprowadzenie auta do PL z krótkim APK
|
|
|
Witam,
mam pytanie. Chce sprowadzić swój samochód do PL, ale Przegląd APK kończy mi się 29 lutego. Tyle że tablice zjazdowe chce sobie załatwić tydz. przed końcem przeglądu APK, będzie to problem dla RDW?
Z tego co wiem tablice zjazdowe są na 2 tyg.
Proszę o szybką odp. |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2016 11:20 pm
|
|
|
Problem raczej nie, przecież przegląd możesz zrobić w każdej chwili. Ale oficjalnie będziesz mógł zjechać tylko podczas ważnego przeglądu. Inaczej tylko laweta albo ewentualne problemy w razie kontroli / wypadku jak nie masz ważnego przeglądu. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2016 9:04 am
|
|
|
KAMIILCIIO, KAMIILCIIO napisał/a: | Tyle że tablice zjazdowe chce sobie załatwić tydz. przed końcem przeglądu APK, będzie to problem dla RDW | ogolnikowo nie ale po tygodniu nie mozesz sie poruszac tym autem i w chwili jak sie konczy APK, jest twoje ubezpieczenie nie wazne . Cytat: | Na aanmelding voor uitvoer mag een voertuig nog maximaal 14 dagen op de openbare weg rijden, maar niet langer dan de APK geldig is. | https://www.rdw.nl/Partic.../Uitvoeren.aspx |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Lut 13, 2016 9:04 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
KAMIILCIIO
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2016 3:31 pm
|
|
|
Rozumiem, tylko nie wiem czy mi przegląd przejdzie bo zapaliła mi się lampka Servisu wraz z napisem "Stop". Podejrzewam że to przez niedziałający ABS, a np. nie uśmiecha mi się tu naprawiać auto, wolę to w PL zrobić.
Dziękuje za odpowiedź wszystkim |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2016 4:41 pm
|
|
|
no to jedyne wyjście, to przewiezienie auta na lawecie |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|