Zgubiłem DIGID |
Autor |
Wiadomość |
paranoise
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 7:58 pm Zgubiłem DIGID
|
|
|
Tak jak w temacie. Prawdopodobnie zgubiłem dokument zawierający dane logowania do swoje podpisu elektronicznego DIGID.
Mam w związku z tym dwa pytania:
1. Przebywam obecnie w Polsce, czy bez udawania się osobiście do Holandii mogę załatwić dokument zawierający te dane i jeśli tak, to w jaki sposób?
2. Czy brak DIGID w znaczący sposób utrudnia rozliczenie się z Belastingiem. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 8:49 pm
|
|
|
paranoise napisał/a: | Czy brak DIGID w znaczący sposób utrudnia rozliczenie się z Belastingiem. | nie , mozesz rozliczyc sie przez ksiegowa/ksiegowego . paranoise napisał/a: | czy bez udawania się osobiście do Holandii mogę załatwić dokument zawierający te dane i jeśli tak, to w jaki sposób? | jezeli masz meldunek w NL i kogos kto ci przesle/przekarze dane to nie ma problemu . zrob nowe DigiD a na twoj adres przyjedzie kod aktywujacy , ktos ci przekarze te dane i po klopocie bedziesz mial nowe DigiD |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Lut 20, 2016 8:50 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
paranoise
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 11:28 pm
|
|
|
Czyli bez meldunku konieczne jest stawienie się osobiście w Holandii? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2016 10:06 am
|
|
|
paranoise, Aby dostac DigiD musi ktos miec meldunek na terenie NL bez meldunku nie wyrobi pan DigD . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Lut 21, 2016 10:07 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nov84a
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 23, 2016 1:09 pm
|
|
|
witam
Od jakiego czasu obowiązej ten DIGID, bo podobno zmieniłem nr konta w systemie przez internet , a czego ja nigdy nie robilem bo nie mam tego i zastanawiam sie jak to jest możliwe skoro nie składałe podania o te numer. I nigdy nie mialem meldunku.
dzieki za odpowiedz. |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Śro Mar 23, 2016 1:23 pm
|
|
|
Digid już jest ładnych parę lat. Jeżeli nie miałeś meldunku to i też nie miałeś Digid-u. |
|
|
|
|
nov84a
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 23, 2016 2:20 pm
|
|
|
wigru, Dzieki za odpowiedz |