Przesunięty przez: Panicelinka Wto Maj 03, 2016 8:46 pm |
Agencja pracy - UWV |
Autor |
Wiadomość |
martusia92
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 24, 2016 11:15 am Agencja pracy - UWV
|
|
|
Witam. Dziś zrezygnowałam z pracy przez agencję pracy w Holandii. Napisałam im że rezygnuje z powodów zdrowotnych, żeby się nie zdenerwowali. Oni do mnie zadzwonili i powiedzieli że kontrakt przerwali i zgłosili mnie do UWV jako osobę chorą i że UWV przysle mi dokumenty. Nie wiem o co za bardzo chodzi, jestem od niedawna w Holandii.l Mam sie czego bać? JA nie chce należec do UWV, przyjechałam do Holandii na chwile i chce za pare dni wyjechać do Polski. Bedą jakies konsekwecje? Co mam zrobić żeby nie zapisywać się tam? Proszę o odpowiedź |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Lut 24, 2016 11:55 am
|
|
|
martusia92 napisał/a: | JA nie chce należec do UWV, | sor sie zglosilas jako chora to szef/pracodawca musial ciebie zglosic do UWV . Takie prawo . martusia92 napisał/a: | zgłosili mnie do UWV jako osobę chorą i że UWV przysle mi dokumenty. | tak jest jak sie jest zgloszonym do UWV na chorobowe . Bedziesz musiala teraz w UWV zglosic ze to byla np grypa czy cos w tym stylu i ze juz jestes zdrowa . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
martusia92
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 24, 2016 12:00 pm
|
|
|
Aha czyli jak zgłoszę że już jestem zdrowa i że to było tylko chwilowe to sprawa bedzie załatwiona? Nie będę musiała przedstawiać jakis dokumentów że byłam u lekarza czy coś w tym stylu? I nie będę miała z tego powodu żadnych problemów? Przepraszam z góry ze tak panikuje ale poprostu nie xznam sie jeszcze na tych sprawach i dlatego zadaje mozliwe ze głupie pytania |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Śro Lut 24, 2016 12:18 pm
|
|
|
Tylko, ze jak zglosisz, ze jestes juz zdrowa, to Twoj byly pracodawca byc moze bedzie chcial Cie spowrotem do pracy. Wiec byc moze jemu tez bedziesz musiala przekazac, ze niechcesz juz pracowac, bo zjezdzasz do Polski. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|