Przesunięty przez: Panicelinka Wto Mar 29, 2016 8:54 pm |
Gdzie zakupić akumulator do auta? |
Autor |
Wiadomość |
damzat79
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 29, 2016 11:00 am Gdzie zakupić akumulator do auta?
|
|
|
Witam wszystkich,
pierwszy problem w NL z autem,padł mi w aucie akumulator i w związku z tym muszę kupić nowy.
Mieszkam w Heusden,potrzebuję informacji gdzie mogę nabyć akumulator np.w Waalwijk miejscowość położona ok.7 km od Heusden.
Wszystkie firmy ,które się wyświetlają to zwykle serwisy i raczej oponiarskie.
Istnieje tutaj sieć Norauto albo Fleuvert ewentualnie inna o takim asortymencie jak one?
Czy w sklepie Hornbach jest możliwość zakupu akumulatorów?
Jestem uzależniony od auta agencyjnego i nie za bardzo mam możliwość podróżowania nim po nl dlatego szukam dobrego sklepu z Waalwijku.
Z góry dzięki za namiary.
Pozdrawiam
Damian |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
|
|
|
|
damzat79
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 29, 2016 11:12 am
|
|
|
Dzięki za zainteresowanie,co prawda Hertogenbosch jest za bardzo nie po drodze.Co dzień pokonuję trasę Tilburg - heusden przez Waalwijk i dlatego szukam czegoś w Waalwijku (auto z agencji).
W każdym bądź razie dzięki ,przynajmniej wiem jakiej frazy szukać AUTOMATERIALEN.
Jeszcze raz dzięki. |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Wto Mar 29, 2016 11:15 am
|
|
|
W Drunen masz Praxis-a po drodze. W Tilburgu też jest Praxis. |
Ostatnio zmieniony przez wigru Wto Mar 29, 2016 11:17 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
damzat79
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 29, 2016 11:53 am
|
|
|
Dzięki bardzo za info ,ogarnę temat.Znalazłem jeszcze w Waalwijku firmę De Been keurweg 8b Waalwijk.Najpierw skoczę tam bo praktycznie mijam punkt po drodze.Zainteresuje się też Praxisem.
Jeszcze raz dzięki.
[ Dodano: Nie Kwi 03, 2016 10:07 am ]
Info dla osób szukających akumulatorów na przyszłość.
Udało się kupić akumulator i problem z głowy.
Akumulator kupiłem w sieci Van Cranenbroek w Dongen Textilstraat 6.
Był wybór pomiędzy 4 -ma pojemnościami 44Ah,50Ah,60Ah i bodajże 72Ah.
Za 60Ah zapłaciłem 54,95 euro (nie było żadnej opłaty środowiskowej).
Najtańszy aku 44Ah kosztował 39,95 euro ,więc jest ok.
Aku produkcji niemieckiej (firma Lotus,nie znana mi ,ale aku działa więc jest ok).
Pozdrawiam
Damian |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2016 6:19 pm
|
|
|
Z doswiadczenia poradze tyle, ze na akumulatorze nie warto oszczedzac. Z reguly te najtansze wystarczaja na dwa, trzy lata. Wiekszosc producentow daje gwarancje na rok. Czasami warto dorzucic kilkanascie euro i kupic cos trwalszego. Ale to tylko moja rada... |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
|