Bilety w telefonie - koleje i wizzair |
Autor |
Wiadomość |
Grzechuso
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 30, 2016 1:45 pm Bilety w telefonie - koleje i wizzair
|
|
|
Witam, wybieram się w podróż, czy jak zakupiłem na wizzair.pl bilet i mam już odprawe zrobioną i mam tą kartę pokładową, to tylko ten "kod" wystarczy, nic nie muszę drukować, sama karta pokładowa?
Drugie pytanie. Jak zakupie bilet na pociąg na www.ns.nl to mogę go mieć w telefonie, czy musze coś drukować? |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Śro Mar 30, 2016 1:49 pm
|
|
|
Lepiej wydrukuj.
Mając bilet w telefonie skaner na lotnisku może nie zeskanować kodu, telefon może Ci się rozładować, zawiesić, strzaskać szybka, zgubisz i zapłacisz wtedy równowartość 50€/250zł za odprawę na miejscu. |
|
|
|
|
Grzechuso
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 30, 2016 4:49 pm
|
|
|
wigru napisał/a: | Lepiej wydrukuj.
Mając bilet w telefonie skaner na lotnisku może nie zeskanować kodu, telefon może Ci się rozładować, zawiesić, strzaskać szybka, zgubisz i zapłacisz wtedy równowartość 50€/250zł za odprawę na miejscu. |
O telefon się akurat nie boje, zapasowy tablet i dziewczyna też ma telefon. Jeśli chodzi o linie, to wyczytałem, że jeśli problem będzie od nich, to drukują mi normalnie oni to i przechodze dalej, a czasami po prostu czytają bilet, prosza o dokument i wchodzi się na pokład. Ale jak sprawa wygląda z kolejami? Obsługiwane są mobilne bilety? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Śro Mar 30, 2016 5:05 pm
|
|
|
Grzechuso,
Na trasie ktora ja pokonuje pociagiem ,nadal zadaja wyprinowanego biletu |
|
|
|
|
Grzechuso
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 30, 2016 5:51 pm
|
|
|
Panicelinka napisał/a: | Grzechuso,
Na trasie ktora ja pokonuje pociagiem ,nadal zadaja wyprinowanego biletu |
Dobra dzięki, postanowiłem podjechać na tą stacje i zakupić papier, aby nie było problemu. Mam bilet Ommen - Zwolle i Zwolle Eindhoven, lecz na internecie nie ma bezprośredniego połączenia Zwolle Eindhoven, to czy przesiadka w Utrecht Centraal jest uwzględniona w tym bilecie? |
|
|
|
|
Metec
Gaduła
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 1:46 pm
|
|
|
Tak, przesiadka jest uwzgledniona. W Holandii nie ma, tak jak w PL, biletu na konkretny pociag, ale wlasnie na cala trase/polaczenie. |
|
|
|
|
|