Okna |
Autor |
Wiadomość |
rybcia13
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 25 Kwi 2010 Posty: 115
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 1:58 pm Okna
|
|
|
Czy mozecie polecic dobra i przystępną cenowo firme, ktora zajmuje sie sprzedaza i wymuana okien w NL? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 3:38 pm
|
|
|
rybcia13,Na terenie Holandii dziala spro takich firm, wiec powinnas szukac jak najblizej swojej miejscowosci zamieszkania
np.
http://www.deceuninck.nl/nl/vind-een-verdeler.aspx wpisz postcode i szukaj
albo szukaj w google pod haslem kozijnen en ramen + prijzen musisz jeszcze zdecydowac czy maja to byc okna , drewniane czy plastikowe ,szczerze mowiac wymiana okien to jest spory wydatek
U mnie ostatnio wymienione , takie ''wystawowe''
szyba HR++ o wymiarach 220 x 235 zaplacilam 2.500 euro (z montazem ) |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 4:37 pm
|
|
|
Panicelinka, takie wystawowe w domu? Chodzilo o wymiane okna w woonkamer? Co oznacza HR ++ jesli moge spytac? |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Wto Kwi 26, 2016 4:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 5:50 pm
|
|
|
agastepa13,
Cytat: | takie wystawowe w domu? |
no coz, mam takie okno w salonie ,od strony ulicy ,ale tego typu ''rozmiar'' okien znajduje tez w wielu innych holenderskich domach
a HR ++ to dwie ,odpowiedniej grubosci szyby ,o dobrej wartosci izolacyjnej , sa tez potrojne, czyli ++ +specjalne wyciszenie etc.
konkretnie chodzi o to , by okno spelnialo swoja role , rowniez jako izolator
niestety nie moge sobie pozwolic, by poprzez taka wielka powierzchnnie, uciekalo mi cieplo z domu
nie jetem expertem od tego, ale firma ,ktora wymieniala cale okno tak m/w mi to przedstawila
w linku dobrze wytlumaczone
http://www.thijssenbv.com...en-glas/hr-glas |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Czw Kwi 28, 2016 10:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rybcia13
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 25 Kwi 2010 Posty: 115
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 8:06 pm
|
|
|
Chodzilo mi bardziej o opinie tych osob, ktore zakupily okna w tych firmach, ktore oglaszaja sie na niedzieli- okna plastikowe polskich producentow. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 10:37 pm
|
|
|
rybcia13,
Cytat: | Czy mozecie polecic dobra i przystępną cenowo firme, ktora zajmuje sie sprzedaza i wymuana okien w NL?
|
nastepnym razem napisz od razu ,ze chodzi o polska firme ,nawet o tym nie wspomnialas , mieszkam w Holandii nie w Polsce ,wiec pomyslalam, ze chodzi o firmy holenderskie |
|
|
|
|
Zales_Marcin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 30, 2017 6:17 am
|
|
|
Panicelinka napisał/a: | rybcia13,Na terenie Holandii dziala spro takich firm, wiec powinnas szukac jak najblizej swojej miejscowosci zamieszkania
np.
http://www.deceuninck.nl/nl/vind-een-verdeler.aspx wpisz postcode i szukaj
albo szukaj w google pod haslem kozijnen en ramen + prijzen musisz jeszcze zdecydowac czy maja to byc okna , drewniane czy plastikowe ,szczerze mowiac wymiana okien to jest spory wydatek
U mnie ostatnio wymienione , takie ''wystawowe''
szyba HR++ o wymiarach 220 x 235 zaplacilam 2.500 euro (z montazem ) |
Witam,
Troszke odkopie temat
Prosze o informacje jaka mialas wczesniej szybe (pojedyncza czy podwojna) i jak oceniasz roznice po roku uzytkowania |
|
|
|
|
|