Salaris - tygodniowy pasek wyplaty. |
Autor |
Wiadomość |
kitt87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2016 10:31 am Salaris - tygodniowy pasek wyplaty.
|
|
|
Witam. Niedawno rozpoczelismy razem z zona prace w Holandii mam pytanie odnosnie solarisa a mianowicie zona otrzymala solarisa, a na konto wplynela kwota mniejsza o jakies 50 euro czy to jest legalne ? Agencja twierdzi ze wyplacila calosc a wcale tak nie jest mam na to dowod w postaci solarisa i przelewu na konto. Co zrobic w takiej sytuacji ? |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pon Maj 09, 2016 4:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2016 11:44 am
|
|
|
Zrobcie wydruk z konta i pokazcie w biurze jako dowod. Ew. wrzuc skan salarisa do dzialu tlumaczen, aby ktoś sprawdzil, jaka kwota powinna bys przelana na konto.
Prace zaczeliscie niedawno... czy zona nie pobierala zaliczki, o która pomniejszono wyplate? |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2016 12:23 pm
|
|
|
Pierwsze to wyjaśnij to w agencji, może jest jakiś błąd. Może te 50€ to jest pobrany podatek? Masz na salarisie takie coś jak uitbetaling? Ta kwota stamtąd powinna być równa wypłaconej na konto. |
|
|
|
|
kitt87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2016 1:15 pm
|
|
|
Nie bylo zadnych zaliczek, pozatym salarisy w agencji ktorej pracowalismy sa w jezyku polskim i jest wyraznie napisane do wyplacenia ja rowniez dostalem salarisa i sie zgadza z przelewem. Pracowalismy tam ponad miesiac i do tej pory wszystkie salarisy byly wyplacane w calosci Wydaje mi sie ze nas zwyczajnie okradli nie ma innego wytlumaczenia na to oni twierdza ze wszystko wyplacili, mimo iz wyslalem im wydruk z konta. Gdzie mozna zglosic takie oszustwo |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2016 2:42 pm
|
|
|
kitt87,
Czyli nie wkleisz skanu, nie znasz sie na ksiegowosci, nie byles u innego ksiegowego, ale jestes pewnien ze to oszustwo?
No to widly i do biura!
|
|
|
|
|
Oskar
Nieśmiały użytkownik
|
|
|
|