NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Salaris - tygodniowy pasek wyplaty.
Autor Wiadomość
kitt87 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Maj 09, 2016 10:31 am   Salaris - tygodniowy pasek wyplaty.

Witam. Niedawno rozpoczelismy razem z zona prace w Holandii mam pytanie odnosnie solarisa a mianowicie zona otrzymala solarisa, a na konto wplynela kwota mniejsza o jakies 50 euro czy to jest legalne ? Agencja twierdzi ze wyplacila calosc a wcale tak nie jest mam na to dowod w postaci solarisa i przelewu na konto. Co zrobic w takiej sytuacji ?
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pon Maj 09, 2016 4:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Pon Maj 09, 2016 11:44 am   

Zrobcie wydruk z konta i pokazcie w biurze jako dowod. Ew. wrzuc skan salarisa do dzialu tlumaczen, aby ktoś sprawdzil, jaka kwota powinna bys przelana na konto.
Prace zaczeliscie niedawno... czy zona nie pobierala zaliczki, o która pomniejszono wyplate?

wigru 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Maj 09, 2016 12:23 pm   

Pierwsze to wyjaśnij to w agencji, może jest jakiś błąd. Może te 50€ to jest pobrany podatek? Masz na salarisie takie coś jak uitbetaling? Ta kwota stamtąd powinna być równa wypłaconej na konto.

kitt87 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Maj 10, 2016 1:15 pm   

Nie bylo zadnych zaliczek, pozatym salarisy w agencji ktorej pracowalismy sa w jezyku polskim i jest wyraznie napisane do wyplacenia ja rowniez dostalem salarisa i sie zgadza z przelewem. Pracowalismy tam ponad miesiac i do tej pory wszystkie salarisy byly wyplacane w calosci Wydaje mi sie ze nas zwyczajnie okradli nie ma innego wytlumaczenia na to oni twierdza ze wszystko wyplacili, mimo iz wyslalem im wydruk z konta. Gdzie mozna zglosic takie oszustwo

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Wto Maj 10, 2016 2:42 pm   

kitt87,

Czyli nie wkleisz skanu, nie znasz sie na ksiegowosci, nie byles u innego ksiegowego, ale jestes pewnien ze to oszustwo?

No to widly i do biura!

:083:

Oskar 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Maj 10, 2016 3:04 pm   

http://www.sncu.nl/pl/pracownik-tymczasowy

Odpowiedz do tematu