zaliczka, wakacyjne, wypłata |
Autor |
Wiadomość |
Monika Justyna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 13, 2016 12:04 pm zaliczka, wakacyjne, wypłata
|
|
|
Witam. Prosiłam tydzień temu moje uitzendbureau o wypłatę zaliczki.
Zaliczki nie otrzymałam, aczkolwiek wypłacono mi wakacyjne. Na salarisie wakacyjne mam na 0, a...z wypłaty odciągnięto mi kwotę, którą otrzymałam jako "wakacyjne".
Jest to zgodne z prawem? (nie sądzę) Wole zapytać osób bardziej obeznanych w tych tematach... |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Maj 13, 2016 1:43 pm
|
|
|
Monika Justyna napisał/a: | Jest to zgodne z prawem? (nie sądzę) | no to zle sadzisz bo wlasnie jest czas na wyplacanie wakacyjnego i w ten sposob zalatwiono twoja prosbe o zalicze . W miejsce zaliczki wyplacicli ci kilka dni wczesniej wakacyjne |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Monika Justyna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 13, 2016 1:51 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | Monika Justyna napisał/a: | Jest to zgodne z prawem? (nie sądzę) | no to zle sadzisz bo wlasnie jest czas na wyplacanie wakacyjnego i w ten sposob zalatwiono twoja prosbe o zalicze . W miejsce zaliczki wyplacicli ci kilka dni wczesniej wakacyjne |
ale wakacyjne odciagnieto mi z wyplaty...cale na 0. Moge Ci wyslac moj salaris |
Ostatnio zmieniony przez Monika Justyna Pią Maj 13, 2016 1:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pią Maj 13, 2016 4:38 pm
|
|
|
No to wklej salaris, bedzie najlatwiej zweryfikowac. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Maj 13, 2016 6:36 pm
|
|
|
agastepa13, sprawa wyjasniona . W chwili wyplaty wyplacono tez wakacyjne , a ze podatek za wakacyjne jest masakryczny zostalo jej tez nie wiele z wakacyjnych . Wyplate tez opodatkowano jak sie nalezy wiec suma sumarum wszystko jest jak sie nalezy . A ze suma wakacyjnych ( brutto ) byla mnije wiecej taka ile nalezalo sie podatku od wyplaty i wakacyjnego , wygladalo to na nie zgodne z prawem . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pią Maj 13, 2016 6:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pią Maj 13, 2016 11:58 pm
|
|
|
ok, tak tez myslalam ,ze tak bedzie |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|