NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zaświadczenie o zameldowaniu od 18tego roku życia
Autor Wiadomość
ewqa 
Poczatkujacy
ewqa

Wysłany: Czw Maj 19, 2016 7:57 pm   zaświadczenie o zameldowaniu od 18tego roku życia

Witam!
Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość.
O wyrozumiałośc prosze dlatego, że nie jestem biegle obeznana w sprawach forum i mam nadzieje, że pisze w dobrym miejscu oraz nie powielam tematu.
O pomoc, bo sprawa jest dosyć pilna.
Chodzi o wynajem mieszkania spółdzielczego w Holandii i o zaświadczenie o zameldowaniu w Polsce.
Wydawało mi sie że wszystkie dokumenty załatwiłam.Jednak w holenderskiej spółdzielni nie spodobało się, że w tym zaświadczeniu (generowanym automatycznie z wykazu ludności w urzedzie gminy) widnieje data od której faktycznie jest dana osoba zameldowana na danym adresie.
Oni chca żeby w tym zaświadczeniu o zameldowanie data poczatkowa była datą 18tych urodzin.
Pani w urzędzie gminy mowi mi, że to jest nierealne, bo druk jest generowany automatycznie i nie ma możliwości wprowadzenia w nim zmian.

Proszę więc, jeśli ktos spotkał sie z taka sytuacja to napiszcie o co ja mam wnioskować, żeby w spółdzielnia to uznała.

Z gory dziekuję za pomoc i z góry przepraszam jesli ten temat był (nie znalazłam).

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Pią Maj 20, 2016 1:35 pm   

ewqa,
Dziwne, a czemu akurat date 18 urodzin? Przeciez na swiadczen gmin o meldunku jest tylko data zameldowania na dany adres, wystarczy porownac z data urodzenia, dodac 18 lat i wiadomo czy ktos mial 18 jak byl zameldowany na tym adresie.

Skontaktuj sie ze spoldzielnia i wytlumacz to. :) Przeciez na ich wlasnych wyciagach z gminy tez nie ma daty kiedy ktos mial 18 jak byl zameldowany na danym adresie... albo zle zrozumialem.

Odpowiedz do tematu