Zasiłek |
Autor |
Wiadomość |
Paula13
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2016 2:25 pm Zasiłek
|
|
|
Witam czy orientuje się ktoś jak jest z tymi spotkaniami w sprawie pracy które organizuje UWV czy one są obowiązkowe ? i co jeśli nie znam języka czy musze iść na takie spotkanie ?
Mama jeszcze jedno pytanie ile razy moge odmówić przyjęcia pracy jeśli dzwonili do mnie z biura pracy i oferowali mi prace która mi nie odpowiada czy moge bez problemu zrezygnować bez żadnych konsekwencji ? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2016 3:26 pm
|
|
|
Paula13 napisał/a: | jak jest z tymi spotkaniami w sprawie pracy które organizuje UWV czy one są obowiązkowe ? | tak sa obowiazkowe
Paula13 napisał/a: | co jeśli nie znam języka czy musze iść na takie spotkanie ? | tak masz obowiazek isc na spotkanie , wes ze soba tlumacza jak sam sie nie dogadasz'
Paula13 napisał/a: | ile razy moge odmówić przyjęcia pracy jeśli dzwonili do mnie z biura pracy i oferowali mi prace która mi nie odpowiada czy moge bez problemu zrezygnować bez żadnych konsekwencji ? | jak dobrze pamietam jeden raz jezeli jestes na zasilku krocej jak 6 m-cy powyzej 6 m-cy to nie mozesz odmowic bo zaskutkuje to ucieciem jakiegos % zasilku lub calkowitym wstrzymaniem . https://www.das.nl/juridi...alaris-weigeren
http://www.uwv.nl/particu...en-passend-werk |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Maj 31, 2016 3:28 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Fegelein
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2016 3:36 pm
|
|
|
[quote="baileys"]
Rozumiem, że nie można odmówić, ale co jeśli praca nam nie odpowiada? Trzeba się kisić w takiej pracy zamiast poczekać spokojnie na zasiłku? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2016 7:42 pm
|
|
|
Fegelein, A czy tobie trzeba wszystko powtarzac jak echo ?
Wiec tak nie mozna odmowic nawet tej pracy ktora lezy duzo ponizej twoich kwalifikacji , nie mozna odmowic jezeli praca ktora ci proponuja jest na twoje mozliwosci . Fegelein napisał/a: | Trzeba się kisić w takiej pracy zamiast poczekać spokojnie na zasiłku? | tak bo zasilek to nie wakacje a tymczasowe wsparcie na czas szukania pracy . Fegelein napisał/a: | ale co jeśli praca nam nie odpowiada? | a to juz nie ich problem . Jak sam nie znajdziesz sobie czegos co ci asuje to musisz przyjac co ci daja . Wiec albo szukasz co ci sie podoba albo spokojnie siedzisz na tylku i czekasz az ci cos zaproponuja prace w ktorej sie bedziesz kisil |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Kiepo
Gaduła
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2016 9:26 pm
|
|
|
Cytat: | Wiec tak nie mozna odmowic nawet tej pracy ktora lezy duzo ponizej twoich kwalifikacji , nie mozna odmowic jezeli praca ktora ci proponuja jest na twoje mozliwosci | Czyli starzysta w szpitalu, technik, informatyk, radiolog, elektronik, fizjoterapeuta po utracie pracy itp etc. wtedy kiedy dostanie oferte zrywania pomidorów musi robotę brać? Mozesz to jakos rozjaśnić ? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2016 9:46 pm
|
|
|
Kiepo, wystarczylo by poczytac linki podane przeze mnie w jednym z powyzszych postow, a przeczytal bys nastepujace : Cytat: | Hebt u na zes maanden WW-uitkering nog geen baan gevonden? Dan moet u elke baan aannemen. Na 6 maanden wordt namelijk elke baan als passend gezien. Dat betekent dat u na 6 maanden ook moet solliciteren op banen met een lager opleidingsniveau, een langere reistijd, minder inkomen of een tijdelijke of parttime baan. Let op: bent u ziek geweest in deze 6 maanden? Dan wordt deze periode niet verlengd. |
|
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Maj 31, 2016 9:50 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Paula13
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 01, 2016 5:06 pm
|
|
|
Chodziło mi o spotkania grupowe organizowane prze UWV ze spotykają sie ludzie bez pracy i agencje pracy i czy takie spotkanie jest obowiązkowe ? dostałam emeila ze jest organizowane takie spotkanie i zastanawiam sie czy musze tam isc ? |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Cze 01, 2016 8:18 pm
|
|
|
Paula13,
Zazwyczaj tak. Trzeba podpisac liste obecnosci. Powinno tez byc napisane w mailu. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2016 10:31 pm
|
|
|
A mnie się wydaje że nie są obowiązkowe. Ja na żadnym nie bylam i nie poniosłam żadnych konsekwencji.... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2016 9:09 am
|
|
|
Hera,
No widocznie zależy od gminy i od UWV w danej gminie. Ja na WW byłem w 2009 po raz ostatni, wtedy musiałem podpisać listę obecności oraz w mailu było napisane że może mieć to konsekwencje dla WW jeśli się nie przyjdę. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2016 11:17 am
|
|
|
Witam,
Moim zdaniem wypadalo by pojsc na takie spotkanie skoro sie jest na zasilku.
A noz moze sie jakas fajna oferta pracy znajdzie... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|