Pismo weryfikacyjne konta bankowego |
Autor |
Wiadomość |
kaskax25
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 23, 2015 8:14 am
|
|
|
Dzięki, musieli dostać bo poszlo poleconym, bardziej mnie zmartwil fakt ze wysylali to z automatu wielu osobom wiec moze to nie ma nic wspolnego z rozliczeniem? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Cze 23, 2015 5:24 pm
|
|
|
Witam,
Te listy to chyba wysylali do wszystkich ( nawet do tych od ktorych mieli konta bankowe ) ...
Kilku moich znajomych dostalo ten list , nie zdarzyli go jeszcze wyslac a juz dostali zwroty podatkow na swoje konta bankowe. |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Wto Cze 23, 2015 6:53 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Te listy to chyba wysylali do wszystkich ( nawet do tych od ktorych mieli konta bankowe ) |
chyba jednak nie do wszystkich wysylaja , zwrot z belastingu otrzymalam , ale zadnego listu |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Cze 24, 2015 6:29 am
|
|
|
Panicelinka napisał/a: | Beny.rac napisał/a: | Te listy to chyba wysylali do wszystkich ( nawet do tych od ktorych mieli konta bankowe ) |
chyba jednak nie do wszystkich wysylaja , zwrot z belastingu otrzymalam , ale zadnego listu |
Zapomnialem dodac do wszystkich co maja polskie konta bankowe ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
redbek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 29, 2016 4:51 pm
|
|
|
Witam,
mogę podczepić się do tematu dostałem następujące pismo:
Z tego co mi translator przetłumaczył cześć zrozumiałem resztę nie do końca może ktoś pomóc?
Rozumiem ze mam wysłać kopie wszystkich dokumentów o których napisali czy wystarczy po jednym z głównych zagadnień?
kopia wyciągu bankowego
wydruk z bankowości internetowej z nazwą i numerem konta są widoczne (rozumiem, ze jakiś wyciąg gdzie jest widoczny numer konta i nazwa właściciela - resztę mogę ocenzurować.)
kopia zaświadczenia z banku, aby ubiegać się o koncie - ( tu kompletnie nie wiem o co chodzi)
kopię ważnego tożsamości
wysłać jednego z następujących dowodów. kleszczy, co wyślesz:
Kopia paszportu. Może to być również zagraniczny paszport. tylko wysłać stronę, na której imię i nazwisko oraz zdjęcie kandydowania. - ( Tu jasne)
kopia prawa jazdy. To wszystko może być holenderski prawo jazdy. - ( Tu jasne)
Kopia ID. Może to być również zagraniczny dowód osobisty. - ( Tu jasne)
kopia dokumentu holenderskiego dla obcokrajowców (dokument pobytowy, W-dokument lub uprzywilejowane dokumentu) - ( Tu nie wiem co to za dokumenty)
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Śro Cze 29, 2016 5:03 pm
|
|
|
Dok.potwierdzajacy, ze konto jest na Twoje nazwisko np. z banku. Dok. niemozebyc starszy niz dwa miesiace.
Masz wyslac jeden z dokumentow, ktore wymienili i zaznaczyc krzyzykiem, który wysylasz jako potwierdzenie.
No i drugi dok. Twoj dok. tozsamosci. Tez musisz zaznaczyc, co wysylasz
Na dole podpisujesz to pismoz data i miejscowosc i odsylasz. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
redbek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 29, 2016 7:42 pm
|
|
|
Witam, dziękuje za pomoc, rozumiem że może być wygenerowany wyciąg ze strony www banku. Czy musi być z pieczątką banku? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Śro Cze 29, 2016 8:42 pm
|
|
|
Moze byc wydruk gdzie widac nr konta i dane wlasciciela. Nic pisze nic o pieczatce zbanku wiec nie trzeba.
Jak to bedziesz miec, to wtedy zaznaczAsz w pkt A druga opcje. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
redbek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 29, 2016 9:18 pm
|
|