NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: baileys
Sob Lip 02, 2016 5:02 pm
Wyjazd do Holandii
Autor Wiadomość
ushh
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lip 02, 2016 3:19 pm   Wyjazd do Holandii

Witajcie. W grudniu/styczniu 2017 mam zamiar przyjechać na co najmniej rok do Holandii z 17-nasto letnim synem, póki co bym mieszkała u mojej siostry w Garderen. Mam kilka pytań.

1. Czy jest szansa żeby znaleźć pracę dla nieletniej osoby? Ponieważ syn będzie kontynuował "Polską" naukę (tutaj jeszcze muszę z nauczycielem porozmawiać) aczkolwiek w Holandii by tylko siedział a chciał iść do pracy - stąd też pytanie, czy jest taka szansa?
2. Czy ciężko znaleźć stałą prace? Coś słyszałam że czasami podpisują tylko umowy na kilka miesięcy a potem trzeba coś innego szukać ale nie wiem jak to jest.
3. W jakich cenach może się wahać wynajem mieszkania? Ponieważ po 2-3 miesiącach gdy się ustabilizuje pewnie zamieszkamy w jakimś mieszkaniu, wolałabym uniknąć wynajmu pokoju. Szukałam stron z wynajmem ale tam nie ma dużo ofert w tym mieście.
4. Śmieszne może pytanie - ale co z multimediami? Jeżeli przychodzę do wynajmowanego mieszkania to tam już jest wszystko podłączone czy po prostu ja muszę podpisać umowę i załatwić żeby mi to tam podłączyli a gdy zmieniam mieszkanie to także muszę się kontaktować z dostawcą multimediów żeby podłączył mi to akurat w danym miejscu?
5. Jest szansa dogadać się po Angielsku? Czy głównie Holenderski i nic poza tym?
6. W pełnym wymiarze czasu pracy (40h tygodniowoi) ile jestem w stanie zarobić miesięcznie? Może także dziwne pytanie aczkolwiek będę utrzymywała sama syna i siebie a muszę jeszcze płacić pewne rachunki w Polsce.

Póki co to było by tyle, pozdrawiam :)

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Sob Lip 02, 2016 5:01 pm   

ushh, na forum masz juz wszystkie odpowiedzi wiec poszukaj w odpowiednich tematach odpowiedzi na twoje pytania . W gornym prawym rogu masz szukaj ta opcja nie gryzie a pomaga .
Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Lip 02, 2016 5:02 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi