Przesunięty przez: Panicelinka Śro Mar 29, 2017 10:45 pm |
Warto wyjechać na stałe do Holandii w tam młodym wieku ? |
Autor |
Wiadomość |
sandra228
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2016 2:01 pm Warto wyjechać na stałe do Holandii w tam młodym wieku ?
|
|
|
Hej, mam pytanie
Od jakiegoś czasu myślimy z chłopakiem nad wyjazdem na stale do Holandii,
Ja mam 18 lat a on 21. Jadąc tam nie mielibyśmy zamiaru wracać ale teraz jest pytanie czy w ogolę warto wyjechać ? Mógłby ktoś z was pomoc i w skrócie napisać jak naprawdę wygląda życie tam ? Czy łatwo jest znaleźć pracę oraz mieszkanie znając język angielski ? Oraz jakie wiążą się koszta z utrzymaniem mieszkania? oboje mamy zamiar pracować, uczyć się języka i wynająć wspólne mieszkanie tylko nie jestem do końca pewna czy Holandia to dobry kraj. Nie będzie nas stać na pomyłkę dlatego w celu upewnienia się co może nas tam czekać dodałam ten post, z góry dziękuję każdemu kto napisze swoje zdanie. |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2016 2:19 pm
|
|
|
Dopóki nie weźmiecie hipoteki na 30 lat co czym się przejmujecie? Nie jesteście uwiązani niczym, można w każdej chwili spakować się i wyjechać. W wieku 18-21 lat to nie macie co pisać wyjazd na stałe, życie i tak to zweryfikuje... |
Ostatnio zmieniony przez wigru Pon Wrz 05, 2016 2:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
FijneBuurman
Gaduła
|
|
|
|
|
Panicelinka