kajko
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 9:04 pm
|
|
|
dzięki za stronkę z odpwiednikami, wczoraj wydrukowałam a dziś poszłam z nim i ze świadectwem maturalnym (polska wersja) do pracy oraz na umówione spotkanie w gemmente w sprawie inburgering. Hi Hi szefowi powiedzałam dobitni że teraz już wie że nie jestem głąbem tylko mam braki językowe.Ale trzeba przyznać że zrobił wielkie oczy na widok tych papierów, serio cholerni się zdziwł że jamam tzw HAVO + VWO. A w gemmente powiedzieli że powinnam w najbliszych latach wybrać się na studia dlatego wciągu najbliszego miesiąca rozpozynam naukę j. holenderskiego w brugklas (6 tygodni), po tym mam test w celu określenia szybkości przyswajania wiedzy a później mam trafić na odpowiedniej dla mnie szkoly, 2x w tygodniu po 4h. Urzędnik powiedział że oznaczył mnie w papierach jako kantydata do staatsexamen NT2-niveau B1, powiedzałam że nie wiem czy dam radę uczyć się, pracować na cały etat i zajmować się dziećmi to usłyszałam że dam radę bo ukonczyłam polskie VWO. Jeszcze raz dzięki za tą stronkę czuję się jakby slonko dla mie wyszło za chmur. |
|