Zmiana numeru BSN przez firmę? |
Autor |
Wiadomość |
Jagodowy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2016 7:36 pm Zmiana numeru BSN przez firmę?
|
|
|
Witam,
napotkałem na pewien problem przy próbie odzyskania podatku za 2015 rok. Pani z biura podatkowego skontaktowała się dziś ze mną i powiedziała, że wysłała dokumenty do holenderskiego urzędu, jednak tam poinformowano ją, że mój numer BSN z którym pracowałem w 2015 roku jest nieważny, ponieważ został wydany nowy, a urzędnik nie może jego ujawnić. Problem w tym, że ja osobiście nowego numeru BSN nie wyrabiałem, a jedyna firma w której pracowałem w 2015 roku na Jaaropgaafie również podała ten "nieważny" numer BSN. Dodam, że później nie pracowałem już w Holandii, stąd moje pytanie. Czy możliwe jest w ogóle, aby moja ostatnia firma później, bez mojej wiedzy wyrobiła mi nowy numer BSN? Wydaje mi się to bardzo dziwne i dlatego chciałbym się dowiedzieć czy jest to możliwe?
Z góry dziękuje za odpowiedź |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2016 8:00 pm
|
|
|
Jagodowy,
Jagodowy napisał/a: | mój numer BSN z którym pracowałem w 2015 roku jest nieważny, ponieważ został wydany nowy, a urzędnik nie może jego ujawnić. |
Z tego co mi wiadomo .Numer BSN zostaje wydany tylko raz i przypisany jest do danej osoby na zawsze .
Cytat: | a jedyna firma w której pracowałem w 2015 roku na Jaaropgaafie również podała ten "nieważny" numer BSN |
Z tego co piszesz wynikaloby ,ze masz tu do czynienia z jakims naduzyciem . |
|
|
|
|
Jagodowy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2016 8:08 pm
|
|
|
No to rzeczywiście mega dziwna sprawa hmm..
rozliczam się z biurem ze strony www.brz.com.pl, wydają się porządną firmą.
W takim razie jutro skontaktuje się z Panią z mojego biura, bo coś tu rzeczywiście nie gra.
[ Dodano: Pon Paź 24, 2016 9:17 pm ]
A mam jeszcze jedno pytanko, czy możliwa jest natomiast zmiana Sofinummer? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2016 8:21 pm
|
|
|
Jagodowy napisał/a: | A mam jeszcze jedno pytanko, czy możliwa jest natomiast zmiana Sofinummer? |
Nie , gdyz sofi /BSN - to jest jedno i to samo |
|
|
|
|
Jagodowy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2016 8:27 pm
|
|
|
Okej, dziękuje bardzo |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2016 5:01 pm
|
|
|
Jedyny błąd mógł wystąpić w przypakdu gdy najpierw wyrobiłeś w BD, a potem się zameldowałeś.
Sam tak miałem |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2016 5:24 pm
|
|
|
Najlepiej, jakbys dostal dokument, ktory zostal wydany na Twoje nazwisko przez odpowiednia insytucje.
Wiem, ze oryginal dokumentu jest zawsze dla osoby zainteresowanej, kopie ew. Moze miec biuro, przez ktore pracujesz/pracowales. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|