Przesunięty przez: Panicelinka Śro Lut 08, 2017 5:37 pm |
Stłuczka samochodem na polskich blachach |
Autor |
Wiadomość |
Anetaanetaaneta
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 08, 2017 5:11 pm Stłuczka samochodem na polskich blachach
|
|
|
Witam. Dzis mialam mala stluczke delikatne obrysowanie samochodu z mojej winy. Spisalam z facetem formularz do ubezpieczalni itd szkode pokryje mu z mojego ubezpieczenia. Mam samochod na polskich blachach jestem zameldowana a jeszcze nie zglosilam do oplacania podatku drogowego i teraz czy holenderska ubezpieczalnia moze zglosic to do balastingu i moga mi wyslac rachunek za zalegly podatek drogowy ? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Śro Lut 08, 2017 5:41 pm
|
|
|
Anetaanetaaneta,
Na przerejestrowanie auta jest +- 4 miesiace.
Jesli tego nie zrobilas ,a sprawa w jakis sposob oprze sie o autobelasting, to moga ci naliczyc od momentu zameldowania sie w Holandii . |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2017 6:10 pm
|
|
|
Akuratnie 2 tygodnie. Czy to na przerejestrowanie czy zgloszenie do opłacania podatku MRB. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
Ostatnio zmieniony przez LeGolasik Czw Lut 09, 2017 6:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2017 8:56 pm
|
|
|
LeGolasik napisał/a: | Akuratnie 2 tygodnie. Czy to na przerejestrowanie czy zgloszenie do opłacania podatku MRB. |
Bylo o tym na forum w tym temacie , link dla przypomnienia >>
http://forum.niedziela.nl...=asc&start=1215
No i wiem od znajomych tu mieszkajacych jak wygladaja te 2 tygodnie W '' praktyce'' |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Czw Lut 09, 2017 8:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2017 6:28 pm
|
|
|
To co tutaj ludzia wypisują to trzeba 3 razy przefiltrować. Na stronie BD stoi jasno że masz 2 tygodnie czasu.
A ja mam przykłąd na sobie i wiem że to kontrolują. Mam gdzieś nawet pismo z kontoli douane i BD. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
|