ACCEPTIGRO zwrot dodatku zdrowotnego |
Autor |
Wiadomość |
Evanessence
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 04, 2017 2:38 pm ACCEPTIGRO zwrot dodatku zdrowotnego
|
|
|
Witam serdecznie, dostałem w Polsce do zapłaty Accepiro w związku z tym iż moja agencja pracy nie zgłosiła iż już u nich nie pracuje od 2 miesięcy, dostałem za dużo dodatku mianowicie 166 euro, teraz chce je zwrócić jednakże boje się zrobić przelew ponieważ nie znam adresu banku odbiorcy, automatycznie mój bank alior wybiera Amsterdam, z kolei w sieci znalazłem inne informacje:
zleć przelew europejski lub walutowy i wpisz w wymagane pola następujace dane:
- status odbiorcy: nierezydent,
- nr. rachunku odbiorcy (IBAN): NL86 INGB 0002 4455 88,
- nazwa odbiorcy: Belastingdienst Apeldoorn,
- kraj odbiorcy: Holandia,
- BIC/SWIFT banku odbiorcy: INGBNL2A,
- nazwa banku odbiorcy: ING,
- adres banku odbiorcy: Stationsplein 50 7311 NZ Apeldoorn,
- kraj banku odbiorcy: Holandia,
- tytuł płatności: wpisz kod acceptgiro, czyli ciąg 16 cyfr (4x4 cyfry) znajdujący się na żółtym poleceniu zapłaty z twojej decyzji.
Czy ktoś robił ów przelew i wie jaki wpisać poprawny adres odbiorcy banku ?
Bardzo proszę o pomoc, nie miałem jak wcześniej tego opłacić dopiero wróciłem do Polski a to już 2 upomnienie przyszło, jestem zdenerwowany |
Ostatnio zmieniony przez Evanessence Sob Mar 04, 2017 2:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Mar 04, 2017 3:40 pm
|
|
|
Evanessence,
wedlug tego co widnieje na stronie belastingdienst
wpisujesz
IBAN (rekeningnummer): >> NL86 INGB 0002 4455 88
BIC-code: INGBNL2A
ADERS
Belastingdienst
Postbus 9048
7300 GK APELDOORN
nie zapomnij wpisac numeru /betalingskenmerk ,ten zakreslony na czerwono - ktory znajduje sie na acceptgiro
https://www.belastingdien..._het_buitenland |
|
|
|
|
Metec
Gaduła
|
Wysłany: Nie Mar 05, 2017 1:08 pm
|
|
|
Evanessence napisał/a: | dostałem w Polsce do zapłaty Accepiro w związku z tym iż moja agencja pracy nie zgłosiła iż już u nich nie pracuje od 2 miesięcy, dostałem za dużo dodatku mianowicie 166 euro |
Za zatrzymanie dodatku jestes odpowiedzialny Ty, nie Twoja agencja pracy. Tak na przyszlosc. |
|
|
|
|
Evanessence
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 05, 2017 1:25 pm
|
|
|
Rozumiem lecz pierwszy raz byłem za granicą, wiem że dużo osób pisze iż oj jakie to złe są agencje itp, ale ja naprawe trafiłem na jakichś wariatów gdzie dawali czasem 1 dzien pracy w tygodniu, zero kontaktu z firmą praktycznie, cyrki niesamowite i nikt mi nie powiedział że w moim imieniu występuje o dodatek itp, ja nawet umowy nie dostałem a przez te agencje pracowałem 5 tygodni, potem szybko znalazłem sobie inną normalną, i teraz nie wiem czy mam o zwrot podatku wystąpić jeśli pracowałem u nich de facto na czarno, zgłosić ich ? jak myślicie?.
Dziękuje wszystkim za pomoc ale czy ten
"ADERS
Belastingdienst
Postbus 9048
7300 GK APELDOORN"
to jest na pewno ADRES BANKU ODBIORCY? nie chodzi mi o adres tej placówki urzędu ich skarbwego, jedynie z tym polem mam problemy u mnie na kwitku pisze nr konta,bic itp i jest miasto Apeldoorn nic więcej, boje sie że zły adres banku odbiorcy podam i przelewu nie uznają
Dodam że mam te dane na kwitku:
IBAN - NL86 INGB 0002 4455 88
BIC-code: INGBNL2A |
Ostatnio zmieniony przez Evanessence Nie Mar 05, 2017 1:45 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Nie Mar 05, 2017 4:09 pm
|
|
|
Cytat: | Wat is het rekeningnummer van de Belastingdienst?
Het rekeningnummer is: NL86INGB0002445588 |
https://www.belastingdien...belastingdienst
wszystko musisz wpisc - nie tylko cyfry ,ale i te litery przed numerem dokladnie tak jak widzisz calosc
NL86 INGB 0002 4455 88
to wlasciwy numer do belastingdienst, patrz w link wyzej |
|
|
|
|
Evanessence
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 12:07 am
|
|
|
Naprawdę ja mam numer konta, bic/swift etc, chodzi o ADRES BANKU ODBIORCY samo mi sie ustawia jak widać na screnie AMSTERDAM, a na sieci znalazłem:
Jeśli masz konto w Polsce i chcesz zrobić do Belastingdienst przelew przez internet lub zlecić go osobiście w banku,
zleć przelew europejski lub walutowy i wpisz w wymagane pola następujace dane:
- status odbiorcy: nierezydent,
- nr. rachunku odbiorcy (IBAN): NL86 INGB 0002 4455 88,
- nazwa odbiorcy: Belastingdienst Apeldoorn,
- kraj odbiorcy: Holandia,
- BIC/SWIFT banku odbiorcy: INGBNL2A,
- nazwa banku odbiorcy: ING,
- adres banku odbiorcy: Stationsplein 50 7311 NZ Apeldoorn,
- kraj banku odbiorcy: Holandia,
- tytuł płatności: wpisz kod acceptgiro, czyli ciąg 16 cyfr (4x4 cyfry) znajdujący się na żółtym poleceniu zapłaty z twojej decyzji.
no i głupieje nie wiem czy jak wyśle przelew na ten "amsterdam" co sie ustawia standardowo, to czy on dojdzie? czy będzie zaksięgowany etc.. mam nerwice a kur#a wszystko mnie wkur#ia, jeszcze ten głupi przelew to jest dramat. |
Ostatnio zmieniony przez Evanessence Pon Mar 06, 2017 1:49 am, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
|
skyline
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 12:36 am
|
|
|
Mi się wydaje, że adres jest mało istotny, najważniejszy jest numer rachunku i numer sprawy, który wpisałaś w tytule.... Ale jak się obawiasz, może masz kogoś w NL z holenderskim kontem, kto zrobiłby w twoim imieniu ten przelew...
Powodzenia, bez nerwów |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 1:11 am
|
|
|
Evanessence napisał/a: | no i głupieje nie wiem czy jak wyśle przelew na ten "amsterdam" co sie ustawia standardowo, to czy on dojdzie? czy będzie zaksięgowany |
Dojdzie, wysylaj ,zostanie zaksiegowane na podane konto w Apeldoorn . |
|
|
|
|
Evanessence
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 1:50 am
|
|
|
Dziękuje serdecznie wszystkim za pomoc.
Jeszcze tylko małe pytanko, jakież to popieprzone, na screnie wcześniejszym z przelewu np jest pole KRAJ, i o co im chodzi? kraj z którego przelewu dokonuje? czy do którego chcę wykonać? w mordę sorcia zemnie trochę taki chińczyk jest |
Ostatnio zmieniony przez Evanessence Pon Mar 06, 2017 1:55 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 8:19 am
|
|
|
Evanessence, nie kraj z ktorego robisz przelew a kraj gdzie sie miesci odbiorca , przeciez wypelniasz dane odbiorcy a nie nadawcy |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|
|