Przesunięty przez: Panicelinka Pią Wrz 21, 2018 3:36 pm |
Gdzie łatwiej zrobić prawko? |
Autor |
Wiadomość |
czarekmen
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 2:22 pm Gdzie łatwiej zrobić prawko?
|
|
|
Gdzie łatwiej jest zrobić prawko na samochody osobowe, w Polsce czy w Holandii? |
Ostatnio zmieniony przez czarekmen Pon Mar 06, 2017 2:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Metec
Gaduła
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 2:40 pm Re: Gdzie łatwiej zrobić prawko?
|
|
|
czarekmen napisał/a: | Gdzie łatwiej jest zrobić prawko na samochody osobowe, w Polsce czy w Holandii? |
A niby jak sie spodziewasz, ze Ci ktos na to pytanie odpowie? Malo kto zalicza egzaminy zarowno w PL jak i w NL |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 6:47 pm
|
|
|
Wg moich doświadczeń, teoria w NL łatwiejsza ( nie ma tak głupich pytań) a i egzamin i jazdy w miare ok, nie wolno się stresować. No i niestety trzeba się liczyć z dość dużym wydatkiem. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
Ostatnio zmieniony przez LeGolasik Pon Mar 06, 2017 6:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 7:32 pm
|
|
|
Z wlasnego doswiadczenia I z narzekan znajomych w PL stwierdzam, ze w Nl jest latwiej I mniej stresu. Dokladnie, mniejszy zakres pytan, prosto I przejrzyscie. Jazda- brak placu, co jest baardzo super.
Jak pisze LeGolasik, jedynie trzeba sie liczyc z wydatkiem. Mnie w zeszlym roku kompletny kurs kosztowal 1250 jurkow...co niewydaje sie az tak strasznie duzo |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 8:15 pm
|
|
|
agastepa13, 1250 e ale za ile godzin jazdy ? Przeważnie cena oscyluje w granicach 1700-1900 e z 40-stoma godz. jazdy,wewnętrznym(tussentijdse toets) i praktycznym. Rzadko się zdarza, by 40 godz. wystarczyło. Każda dodatkowa jazda to wydatek kolejnych 35-40 e. Moim zdaniem w Holandii łatwiej wcale nie jest. |
Ostatnio zmieniony przez Mathnl Pon Mar 06, 2017 8:18 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 9:00 pm
|
|
|
Mathnl, 'wyjezdzilam' 26 godzin (kilka lat temu mój uczyl mnie jezdzic, jednak pojecie o jeździe miałam znikome ). W tej cenie miałam egzamin teoretyczny i praktyczny (bez tussentijdse). |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 10:49 pm
|
|
|
agastepa13 napisał/a: | 'wyjezdzilam' 26 godzin |
Gratulacje. Jestem pod wrażeniem (bez sarkazmu)
Pozostanę przy zdaniu,że zdarza się to sporadycznie by zdać egzamin przy tak małej ilości wyjeżdżonych godzin. |
Ostatnio zmieniony przez Mathnl Pon Mar 06, 2017 10:52 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 11:42 pm
|
|
|
Dziekuje, nieslodzac sobie....sama się zdziwilam, ze mi się to udało w tak malym pakiecie. Pojetny uczen ze mnie |
|
|
|
|
kysy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 07, 2017 6:33 am
|
|
|
agastepa13 napisał/a: | Z wlasnego doswiadczenia I z narzekan znajomych w PL stwierdzam, ze w Nl jest latwiej I mniej stresu. Dokladnie, mniejszy zakres pytan, prosto I przejrzyscie. Jazda- brak placu, co jest baardzo super.
Jak pisze LeGolasik, jedynie trzeba sie liczyc z wydatkiem. Mnie w zeszlym roku kompletny kurs kosztowal 1250 jurkow...co niewydaje sie az tak strasznie duzo |
No to w Polsce cały kurs ze wszystkim zrobi za około 1800 -1900 zł. Mówię tutaj z egzaminami, odebraniem prawka, kursem itd. Czy trudniej. Nie mam porównania do NL, ale wynika to z krajowej specyfiki. Dokręcali śrubę bo wypadków było dużo, a to chodziło przecież o kiepską infrastrukturę, któa teraz się poprawia. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Wto Mar 07, 2017 7:16 pm
|
|
|
Przy pierwszym zdaniu,a nie 5. Gdze w NL więkoszość zdaje za drugim razem.
Ja wydałem 2200, 1700 za 30 h, ( z egzaminem praktycznym i TTT) , 200 za drugi egzamin i reszta za lekcje dodatkowe. A zaczynałem od praktycznie zera.
BTW, robiac testy NL po NL zdałem za pierwszym razem.
Math, a dlaczego uważasz żę łatwiej nie jest?
Teoria jest o wiele lepsza jako że już masz pytania stricto z zachowania na drodze z czasem paru sekund na reakcje. PRaktyka też miodzio jako że możesz popełnić błędy, ważny jest całokształ jazdy a nie moment. Wiadomo że jeśli popełnisz błąd naprawde bardzo wielki to Ci podziękują. Ale jeśli dobrze ten błąd rozwiążesz to inaczej na to patrzą. Minusem jest brak kamer w czasie egzaminu, ale zawsze mozesz zabrac swojego intruktora. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
kysy
Poczatkujacy
|
|
|
|
|