Rodzicielstwo/nadanie polowy praw ojcu |
Autor |
Wiadomość |
Żaba880403
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2017 10:40 am Rodzicielstwo/nadanie polowy praw ojcu
|
|
|
Witam wszystkich,szukam porady dotyczacej nadania połowy praw rodzicielskich ojcu dzieck(jest holendrem). Sprawa wygląda nastepujaco od 2 lat jestem samotnie wychowujaca dziecko ktore nosi nazwisko ojca ,dziecko jest zameldowane ze mna.Do tej pory nie mialam zadnych problemów z jego strony do czasu kiedy tydzien temu zarzadal podpisu o 50 %do dziecka poniewaz chce takze decydować o nim i nie pytac mnie o zgode jezeli chodzi na przykład o wyjazd na wakacje.Mam pewne obawy czy napewno te intencje nie skoncza sie inaczej ,jezeli dam mu od reki podpis to czy nie zarzada pelnych praw w przyszlosci z kolei jezeli nie podpisze to stwierdzil ze zacznie postepowanie sadowe.Czy ktoras z osob miala taka sytuacje ...jak to sie tyczy podzialu i dodatkow na dziecko. |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2017 10:47 am
|
|
|
Musicie ustalić między sobą i podpisać ouderschapsplan. Tam będzie wszystko sprecyzowane kto, co, gdzie, jak, kiedy. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2017 11:37 am
|
|
|
wigru napisał/a: | Musicie ustalić między sobą i podpisać ouderschapsplan. Tam będzie wszystko sprecyzowane kto, co, gdzie, jak, kiedy. |
ouderschapsplan dotyczy rodzicow ,ktorzy sa w zwiazku malzenskim lub zarejestrowanym zwiazku partnerskim (rozstaja sie/rozwodza )
Autorka tematu ma inna sytuacje jest samotna matka
Żaba880403 napisał/a: | tydzien temu zarzadal podpisu o 50 %do dziecka poniewaz chce takze decydować o nim i nie pytac mnie o zgode |
Moim zdaniem sprawa nadaje sie do omowienia z prawnikiem i tam powinnas szukac pomocy
w tak waznej kwestii jak dobro dziecka ja bym nie ryzykowala i niczego ,a zwlaszcza
jakiegos 50 % nie podpisywala .
Tak na marginesie .Lepiej na zimnie dmuchac .Licz sie z tym ze dziecka po takim wakacyjnym wyjezdzie , mozesz juz na oczy nie zobaczyc .W przypadku jesli jest to Holender, tureckiego marokanskiego, lub jakiegos innego egipskiego pochodzenia .
Cytat: | jezeli dam mu od reki podpis to czy nie zarzada pelnych praw w przyszlosci z kolei jezeli nie podpisze to stwierdzil ze zacznie postepowanie sadowe.Czy ktoras z osob miala taka sytuacje ...jak to sie tyczy podzialu i dodatkow na dziecko. |
Przeciez od dawna wiemy ,ze dzieci bywaja karta przetargowa zwasnionych rodzicow / opiekunow, zatem wszystko moze sie zdarzyc i nikt nie jest w stanie przewidziec, co przyjdzie do glowy innemu czlowiekowi .
Moze wejdz na forum holenderskie - samotnych matek z podobnymi tematami , przekonasz sie do czego zdolni /lub niezdolni sa ojcowie ...ktorzy uznali swoje dziecko. Porad prawnych na niektorych forach udzielaja prawnicy. |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Sob Mar 11, 2017 12:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|