Salaris, dodatkowe pieniądze przy pierwszej wypłacie |
Autor |
Wiadomość |
RafG
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2017 7:44 pm Salaris, dodatkowe pieniądze przy pierwszej wypłacie
|
|
|
Witam. Jestem pierwszy raz w Holandii (6tydzień) i mam problem z salarisem. Chodzi o to, że każda wypłatę dostaję taką samą od 5 tygodni, choć w pierwszym tygodniu miałem 2h mniej pracy i choć widnieją na nim pobrane pieniądze za busa, to wypłata nie ulega zmianie. A co ważniejsze na pierwszym odcinku miałem 151euro dodatkowo nie wiem za co. Proszę o pomoc bo nie znalazłem nigdzie informacji na ten temat. |
Ostatnio zmieniony przez RafG Pon Lut 27, 2017 7:49 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2017 9:06 pm
|
|
|
wrzuc skan na forum to zobaczymy...nikt nie jest jasnowidzem.... |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
RafG
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
Barmanix
Poczatkujacy Master
|
Wysłany: Śro Mar 22, 2017 1:24 pm
|
|
|
No to kozak, wszyscy aż się przekrzykują.
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że, a tak było w moim przypadku, pracodawca zbiera Ci wypłatę za określoną liczbę godzin. W moim przypadku to było 48 i za taki czas pracy dostawałem przelew. Jeśli miałem przepracowane powiedzmy 50, to nie dostawałem za 50, a za 48, 2h przechodziły na następną wypłatę, w przyszłym tygodniu powiedzmy, że znów pracowałem 50h i znów dostawałem za 48h i 2h przechodziły następną czyli razem 4h, a w jeszcze następnym tygodniu jak pracowałem 44 h to i tak dostawałem za 48h, bo miałem 4h z poprzednich |
|
|
|
|
|