informowanie sasiadow o halasie |
Autor |
Wiadomość |
wilkii
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2017 9:14 am informowanie sasiadow o halasie
|
|
|
jesli taki temat byl to prosze mnie do niego odeslac.
Jak jest w NL z grzecznoscia sasiedzka?
Uwazam, ze powinno sie informowac sasiadow o planowanych remontach badz glosniejszych imprezach. W naszym mieszkaniu bedzie maly remont, ok. 2 dni i chcialam uprzedzic sasiadow, mino, ze oni nigdy tego nie robia.
Co wy o tym myslicie? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2017 9:26 am
|
|
|
mysle, ze dobry pomysl.
u mnie sasiedzi sie informuja o wiekszych imprezach czy jakis uciazliwych remontach. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2017 12:04 pm
|
|
|
wilkii napisał/a: | W naszym mieszkaniu bedzie maly remont, ok. 2 dni i chcialam uprzedzic sasiadow, mino, ze oni nigdy tego nie robia. |
Nie wychodz przed szereg , ty tez ich nie informuj , bo wejda ci na glowe,
beda cie'' odwiedzac'' od 7 wieczorem, a niektorzy nawet juz zaraz po powrocie z pracy zglaszac beda swoje pretensje
ze za glosno ,
ze okna otworzyc nie mozna ,bo kurz,
ze dziecko chore i potrzebuje ciszy , wymysla setke innych powodow ,
przy okazji poznasz ,prawdziwe oblicze swoich sasiadow - oby bylo to lepsze
Pisze to z wlasnego doswiadczenia i oczywiscie mam swiadomosc , ze niektorzy sie ze mna nie zgadza, no coz kazdy z nas ma je inne. |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Czw Mar 30, 2017 6:00 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2017 12:32 pm
|
|
|
Panicelinka napisał/a: | Nie wychodz przed szereg , ty tez ich nie informuj , bo potem wejda ci na glowe, (...) |
uwielbiam takie gdybanie. a moze wejda jej na glowe, bo nie poinformowala?
wole inne podejscie - traktowac wszystkich tak jak samemu chce sie byc traktowanym. argument "nie wychodz przed szereg" do mnie nie przemawia.
wilkii, z sasiadami jakis kontakt masz czy tylko "dzien dobry"? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2017 5:10 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | traktowac wszystkich tak jak samemu chce sie byc traktowanym |
Podoba mi się. I tego się trzymajmy.
Ja również uprzedzam o większych imprezach, ewentualnie remontach.
Myślę, że również dzięki temu mam dobre relacje z sąsiadami. |
|
|
|
|
FijneBuurman
Gaduła
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2017 5:39 pm
|
|
|
Mathnl napisał/a: | zaq napisał/a: | traktowac wszystkich tak jak samemu chce sie byc traktowanym |
Podoba mi się. I tego się trzymajmy.
Ja również uprzedzam o większych imprezach, ewentualnie remontach.
Myślę, że również dzięki temu mam dobre relacje z sąsiadami. |
Potwierdzam, my również poinformowaliśmy sąsiadów o nadchodzącym remoncie w naszym domu i myślę że kilka dodatkowych punktów w stosunkach międzysąsiedzkich nam to dodało, szczególnie że było to niedługo po wprowadzeniu się. |
|
|
|
|
wilkii
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Mar 24, 2017 7:45 pm
|
|
|
dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Chcialam dzis pogadac z sasiadami ale prawie nikogo nie zastalam:/ moze po prostu zostawie informacje na klatce.
czy ktos pomoglby mi napisac poprawnie taka wiadomosc? dogadac sie potrafie ale na pisnie juz mi gorzej idzie |
|
|
|
|
|