Przesunięty przez: Panicelinka Śro Lis 16, 2016 10:09 pm |
Ubepieczenie pojazdu |
Autor |
Wiadomość |
zoutkeet
Nieśmiały użytkownik zoutkeet
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2016 8:36 pm Ubepieczenie pojazdu
|
|
|
Witam może ktoś się orientuje które ubezpieczalnie samochodowe w Holandii akceptują polskie zaświadczenie o zniżkach za bezszkodowy przebieg ubezpieczenia będę z góry wdzięczny pozdrawiam. |
_________________ zoutkeet |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2016 9:25 pm
|
|
|
Każdy ubezpieczyciel to zaakceptuje po przetłumaczeniu przysięgłym a dane idą do Roy-data. Najlepiej pobrać dane z UFG, bo tam są dane od wszystkich ubezpieczycieli i jest wszystko na jednej kartce. |
|
|
|
|
zoutkeet
Nieśmiały użytkownik zoutkeet
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2016 5:39 am
|
|
|
Musi być przez tłumacza nie wystarczy format w języku angielskim? dzięki za info |
_________________ zoutkeet |
|
|
|
|
wigru
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2016 9:54 am
|
|
|
1. Zapytaj się swojego ubezpieczyciela czy zaakceptuje zaświadczenie po angielsku.
2. Zapytaj się UFG czy Ci wydadzą zaświadczenie po angielsku.
Ja to załatwiałem już parę lat temu i UFG wydawał to tylko po polsku, więc jak miałem to tłumaczyć to od razu przetłumaczyłem na holenderski, koszt znikomy (1 kartka, 15€ - ok.70 zł) a zwraca się to już po 1 składce.
"Wij zijn niet in staat op de Poolse verklaringen te lezen en te beoordelen. Om deze verklaringen te kunnen gebruiken dienen deze vertaald te worden door een officiële tolk. U dient zelf voor deze vertaling te zorgen." - to była odpowiedź od mojego ubezpieczyciela.
UFG: "Posiadaczom pojazdów, którzy potrzebują zaświadczenia do potwierdzenia zniżek za bezszkodowy przebieg ubezpieczenia - Ośrodek Informacji UFG może wystawić taki dokument. Zaświadczenie, może otrzymać tylko posiadacz pojazdu mechanicznego, za okres 5 lat wstecz od daty otrzymania przez Fundusz, wniosku o wydanie zaświadczenia. Znajdą się w nim informacje o wykupionych polisach, ewentualnych szkodach oraz wypłaconych odszkodowaniach." |
|
|
|
|
SmerfKSG
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2017 9:29 pm
|
|
|
witam
moze mi ktos powiedziec a mianowicie pomoc ? Ubezpieczylem samochod na polisa.nl wszystko bylo ok , dostalem na maila ubezpieczenie samochodu po czym po kilku dniach dostalem telefony ze problem z polsia na auto gdyz na tym adresie gdzie jestem zameldowany sa jakies problemy... okazalo sie dwa dni pozniej ze polise mi nie ubezpiecza na polisa.nl i musze jakiegos innego ubezpieczyciela poszukac nie wiem o co chodzi to moj pierwszy samochod w NL i pierwsze ubezpieczenie na polisa.nl teraz mam problem bo mam auto juz tydzien a nie mam ubezpieczonego. Mozecie powiedziec gdzie najlepiej w hilenderskim ubezpieczycielu ubezpieczyc samochod ? Majac maksymalne znizki z polski ?? Chcialbym by te znizki byly uwzglednione. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Kwi 12, 2017 8:49 am
|
|
|
SmerfKSG, wlinku wpisz tablice rejestracujen auta twoj kod pocztowy i nr . domu i kikla twoich danych puzniej kliknj enter i pokaza ci sie ubezpieczalnie , https://www.independer.nl...ring/intro.aspx |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
wigru
|
Wysłany: Śro Kwi 12, 2017 3:09 pm
|
|
|
SmerfKSG napisał/a: | [...] teraz mam problem bo mam auto juz tydzien a nie mam ubezpieczonego. [...] |
Spodziewaj się 380€ kary na dniach. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Śro Kwi 12, 2017 3:57 pm
|
|
|
SmerfKSG napisał/a: | Ubezpieczylem samochod na polisa.nl wszystko bylo ok |
wigru napisał/a: | Spodziewaj się 380€ kary na dniach. |
Mozesz napisac za co , ma byc ta kara ? przeciez auto bylo ubezpieczone ,niech sie wytlumaczy ubezpieczyciel, ze od razu nie ogarnal tematu .
Tak sie nie robi .Chorzy sa czy jak ...przeciez czlowiek wsiada do auta pewny ze auto ubezpieczone, a po dniach takie cyrki? |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Śro Kwi 12, 2017 6:05 pm
|
|
|
Ale to nie jest obowiązek ubezpieczyciel żeby ubezpieczyć auto, tylko właściciela. I ubezpieczyciel zawsze może odmówić. Zresztą, przez te pierwsze dni do telefonu był ubepieczony czasowo, po telefonie nie miał już ubezpieczenia jako że ubezpieczyciel mu odmówił.
A czy dostanie mandat za to to kwestia tego czy system to zdążył wyłapać. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
SmerfKSG
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 15, 2017 12:45 am
|
|
|
auto mialem ubezpieczone dopiero kilka dni pozniej mi napisali ze umowa nie wazna bo na tym adresie gdzie jestem zameldowany sa jakies problemy z ubezpieczeniem nie wiem o co chodzi |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Sob Kwi 15, 2017 8:23 am
|
|
|
I takie mieli prawo. I ty powineneś szukać nowego ubezpieczyciela. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
SmerfKSG
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 15, 2017 7:07 pm
|
|
|
jaka ubezpieczyczalnie mozecie polecic holenderska ? chcialbym zeby znizki max z polski byly w nia wliczone
[ Dodano: Sob Kwi 15, 2017 8:10 pm ]
odliczenie pielegnacja zwrot o co chodzi ?? tzw pakiet plus za darmo ?? na co mam zwracac uwage jesli chce ubezpieczyc auto u holendra ? |
|
|
|
|
wigru
|
Wysłany: Nie Kwi 16, 2017 9:40 am
|
|
|
SmerfKSG napisał/a: | jaka ubezpieczyczalnie mozecie polecic holenderska ? chcialbym zeby znizki max z polski byly w nia wliczone |
Każdy ubezpieczyciel musi honorować te same zniżki. |
|
|
|
|
|