Zwrot pieniędzy do UWV |
Autor |
Wiadomość |
Adam Pajecki
Poczatkujacy Pajak
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2017 7:08 pm Zwrot pieniędzy do UWV
|
|
|
Jakieś półtora miesiąca temu wróciłem do Polski. Przed powrotem byłem na chorobowym i UWV wypłaciłem mi pieniądze. Przed wczoraj osoba u której mieszkała dała mi informacje ,że na jej adres przyszedł list w którym UWV każę mi zwrócić odpowiednią sumę pieniędzy. Osobiście uważam ,że ta osoba powinna zadzwonić/napisać do UWV ,że wrócił do Polski, nie mam z nim kontaktu". Jestem ciekaw czy ktoś z was również miał taki problem i jak się on zakończył? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2017 7:46 pm
|
|
|
Adam Pajecki napisał/a: | Osobiście uważam ,że ta osoba powinna zadzwonić/napisać do UWV ,że wrócił do Polski, nie mam z nim kontaktu" |
Ten ktos nie powinien otwierac tego listu, tylko oddac na poczte z dopiskiem ,ze taka osoba nie mieszka pod tym adresem .
To nie koniec , na ten adres ,beda nadal slac listy teraz juz z ponagleniem .Z kazdym takim listem rosna tez odsetki .
Na koniec twoja sprawa trafi do egzekutora dlugu . Tak to dziala w Holandii.
Jesli wiesz, ze musisz zwrocic, bo ci sie nie nalezalo ,lub wyplacono za duzo ,to dlaczego tego nie zrobisz ? |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Czw Kwi 20, 2017 8:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2017 8:46 pm
|
|
|
Adam Pajecki, pozatym od jakiegos czasu istnieje podpisana umowa miedzy roznymi panstwami euroepjskimi gdzie takie dlugi sa sciagalne np z NL w PL . Wiec radze ci oddac nim zapuka do ciebie komornik z nakazem sadowym |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|