Przesunięty przez: Gochna H Czw Cze 30, 2011 9:03 pm |
podatki ZZP |
Autor |
Wiadomość |
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2016 11:26 am
|
|
|
Resko,
Od tego roku mozna.
Jeszcze wrzucic mozesz BTW z benzyny, 0.19euro za przejechany kilometr, telefon firmowy. |
|
|
|
|
Resko
Poczatkujacy Radek
|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2016 11:32 am
|
|
|
Super! Dzięki za podpowiedź.
Czy wtedy wystarczy kontrakt od właściciela jako dowód kosztów?
Mieszkanie wynajmuje wraz z narzeczoną - czyli mam rozumieć, że odliczam połowę kwoty?
Z góry dzięki
GeraltRivia napisał/a: | Resko,
Od tego roku mozna.
Jeszcze wrzucic mozesz BTW z benzyny, 0.19euro za przejechany kilometr, telefon firmowy. |
|
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2016 12:14 pm
|
|
|
Resko,
A tego juz nie wiem |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2016 2:14 pm
|
|
|
Resko napisał/a: |
Czy poradzilibyście coś w kwestii tego co można wrzucać w koszta, a co nie? | JA poradze od serca wrzuc koszta ksiegowego ktory ci to wszystko poprowadzi i zrobi bo jak sie nie znasz na podatkach to narobisz sobie wiele problemow i bedzie bol i placz przy odkrecaniu . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Resko
Poczatkujacy Radek
|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2016 2:20 pm
|
|
|
Dokładnie o tym myślę. Nie chcę w ogóle się tym martwić tylko wiedzieć ile mam zapłacić.
BTW Może znasz godnego polecenia i niedrogiego księgowego?
baileys napisał/a: | Resko napisał/a: |
Czy poradzilibyście coś w kwestii tego co można wrzucać w koszta, a co nie? | JA poradze od serca wrzuc koszta ksiegowego ktory ci to wszystko poprowadzi i zrobi bo jak sie nie znasz na podatkach to narobisz sobie wiele problemow i bedzie bol i placz przy odkrecaniu . |
|
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2016 6:34 pm
|
|
|
Resko napisał/a: | Może znasz godnego polecenia i niedrogiego księgowego? | hmmm co jest niedrogo ? pozatym nie wiem w jakim rejonie mieszkasz bo mogla bym ci podac dane do mojego ksiegowego z ktorego jestem naprawde bardzo zadowolona , jednak jazda np z groningen do mojego rejonu to cos w okolocach 3/3,5 godz. chociaz raz do roku to mozna sobie zrobic mini wakacje i gdzies sie zakorzenic na 2 a 3 dni u nas na plazy . Wiem ze moj ksiegowy ma tez klijetow w Amsterdamie i w Eindhoven i wszystko co pomiedzy i 1 x w roku jezdzi do nich na rozmowe co i jak . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pon Wrz 12, 2016 6:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Pon Maj 15, 2017 5:17 pm pomieszczenie wo wynajmu przez zzp
|
|
|
Witajcie.
Czy jesli mam dzialalnosc i wynajalem sobie bedrijfsruimte ale bez btw wiec nie ma co odliczac wiadomo ,ale czy beda korzysci w rozliczeniu rocznym? Czy bede mogł to odjac od dochodu? |
|
|
|
|
|