Wysłany: Wto Lip 25, 2017 12:35 pm Kontrola gemeente
Witam
W skrócie...
Właścicielem domu jest mój szef.
Udostępnił go nam więc zamieszkalo w nim 5 osób.
2 z nich czyli ja plus kolega od samego początku zglosilismy w gminie meldunek pod owym adresem.
I tak 3 lata z meldunkiem opłacając wszystkie gminne zobowiązania.
Mieliśmy kontrolę z gemeente po czym przyszedł list że do 23 sierpnia musimy się wyprowadzić.
I tu moje pytanie
Czy tyczy się to osób które nie były tam zameldowanie czy ha również mam opuścić lokal bez podania konkretnej przyczyny pomimo iż mam meldunek od samego początku.
Problem w tym że właściciel nie zgłosił że mieszkanie będzie wynajmować... wysłał do gminy pismo ponieważ prosili go o uregulowanie mojej i mojego kolegi kwestii ale czas tyka odpowiedzi brak.
Pozostałe 3 osoby muszą opuścić ten dom bez żadnej dyskusji ale czy to też tyczy się mnie
Przecież to nie jest jego prywatny dom więc jak się do tego odnieść?
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Wto Lip 25, 2017 6:05 pm, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
Wysłany: Wto Lip 25, 2017 2:50 pm
ekhm88, nie wiemy jak dokladnie jest to opisane w liscie wiec i dokladnej odpowiedzi ci nie mozemy dac kto ma sie wyprowadzic i dlaczego , pozatym jak to nie jest jego prywatny dom to najprawdopodobniej nie gmina a mieszkanowka zada wyprowadzenia sie wszystkich tam mieszkajacych .
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport
Jak podasz maila to wyśle Ci zdjęcie pisma
Co do mieszkanie jest to własność prywatna właściciela
Sam rozumie gdyby to było spółdzielcze bądź jakieś korporacji
Ale właśnie nie