Holandia - picie na stacji kolejowej |
Autor |
Wiadomość |
keledm
Poczatkujacy keledm
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2017 2:18 pm Holandia - picie na stacji kolejowej
|
|
|
Witam,
W dniu wczorajszym w godzinach wieczornych wraz ze znajomymi w momencie kiedy usiedlismy sobie na ławeczce na stacji kolejowej majac otwarte piwo podjechaly do nas jakies sluzby. Pisze jakies bo nawet nie wiem co to było a na pewno nie byla to policja. Nie mielismy zadnych dokumentow wiec podalem tylko moj numer sofi po czym nas sprawdzili i z tego co zrozumialem dostalismy mandat 99 euro. Jednak nic nie podpisywalem ani nie mam zadnego potwierdzenia aby go nawet i opłacic. Nie jestem zameldowany w holandii wiec czy jest mozliwosc ze dostane go na polski adres? Czy skoro nie dostalem zadnego wypisu to go nie dostalem wcale ? Bo juz sam nie wiem
[ Dodano: Sob Sie 12, 2017 6:53 pm ]
Wiem ze to obowiązek ale po prostu nie zabrałem go ze sobą.
Co do drugiego pytania to po prostu jakis przystanek na zadupiu i w sumie kazdy tam moze wejsc nic nie jest ogrodzone ani nawet bramek nie ma. Dokladnie tak samo jak w Polsce jakies stacje na jakis wsiach.
Akurat mialem przy sobie zdjecie z solarisa gdzie byl numer. Pokazałem sam numer gosciowi oni cos wpisali na swoim czytniku zadawali pytania sprawdzajac z tym co tam bylo napisane. Pytał o adres zamieszkania po czym powiedzial ze mandat i abysmy nie chodzili z otwartym piwem. I tyle... |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2017 6:01 pm
|
|
|
keledm,
Cytat: | Jednak nic nie podpisywalem ani nie mam zadnego potwierdzenia aby go nawet i opłacic. Nie jestem zameldowany w holandii wiec czy jest mozliwosc ze dostane go na polski adres? |
To ze nie jestes zameldowany o niczym nie przesadza ,kara moze przyjsc na polski adres ,po numerze sofi moga cie namierzyc
Dobrze zrozumiales ,ze to kara, czy moze to bylo ostrzezenie /pouczenie ,o tym jaka kara grozi za picie alkoholu na stacji?
A tak na marginesie .Powiem, ze jakby byli to ciapaci to nawet zadna sluzba mundurowa lacznie z interpolem pewnie by do nich nie podeszla.
Bylam swiadkiem takiej kontroli kiedy straz miejska z policja kontrolowala tylko nas bialych do zadnego bambo nie podeszli |
|
|
|
|
keledm
Poczatkujacy keledm
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2017 6:29 pm
|
|
|
No własnie nie jestem pewien. Pytał sie czy mamy jakies wytlumaczenie na to ze tu jestesmy. Po czym powiedzial to co juz napisalem powyzej. Dodam jeszcze, ze sprawdzili tylko mnie 2 pozostalych moich znajomych nawet nie zapytali o imiona, a byli w dokladnie takiej samej sytuacji jak ja. Tak czy inaczej dzieki za odpowiedz, po prostu dziwnym bylo dla mnie to ze nie dostalem zadnego papierka. A to czy ostatecznie go dostalem okaze sie za jakis czas. |
|
|
|
|
|