Kara za nieprawidłowe rozliczenie |
Autor |
Wiadomość |
kallafior23
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 16, 2017 7:13 pm Kara za nieprawidłowe rozliczenie
|
|
|
Witam
W roku 2014 pracowałam na terenie Holandii przez 3 miesiące.
Po powrocie do PL rozliczyłam się z polskim Urzędem Skarbowym oraz Holenderskim (z pomocą biura specjalizującego się w rozliczeniach zagranicznych).
W roku 2016r. otrzymałam zwrot podatku.
W tym miesiącu otrzymałam list z Holenderskiego Urzędu Skarbowego w którym zawarta jest informacja o nałożeniu kary.
Z tego co udało mi się zorientować biuro które mnie rozliczało podało nieprawidłowy okres pracy (zamiast 3 miesięcy podano rok) stąd została nałożona kara.
Biuro "umywa ręce" i chcą zwrócić zapłatę za wykonanie usługi, proponując wystosowanie pisma do Urzędu aby kara została rozłożona na raty.
Czy istnieje jakakolwiek możliwość sprostowania tej sprawy?
Proszę o pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez kallafior23 Pon Paź 16, 2017 7:26 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Paź 16, 2017 9:21 pm
|
|
|
kallafior23 napisał/a: | W roku 2014 pracowałam na terenie Holandii przez 3 miesiące. |
Cytat: | Czy istnieje jakakolwiek możliwość sprostowania tej sprawy? | Biuro, ktore cie rozliczalo tego juz nie wyprostuje i watpie ze cos zrobia ... to nie oni otrzmali za wysoki zwrot tylko ty ...wiec pieniadze ,ktore ci sie nie naleza, trzeba oddac . |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pon Paź 16, 2017 9:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kallafior23
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 16, 2017 9:50 pm
|
|
|
Panicelinka napisał/a: | kallafior23 napisał/a: | W roku 2014 pracowałam na terenie Holandii przez 3 miesiące. |
Cytat: | Czy istnieje jakakolwiek możliwość sprostowania tej sprawy? | Biuro, ktore cie rozliczalo tego juz nie wyprostuje i watpie ze cos zrobia ... to nie oni otrzmali za wysoki zwrot tylko ty ...wiec pieniadze ,ktore ci sie nie naleza, trzeba oddac . |
W tym rzecz że otrzymany zwrot był znikomy a otrzymana kara 5 krotnie większa (1/2 pieniędzy które zarobiłam). W wiadomości którą otrzymałam od biura (wyjaśniając tą sprawę) sami przyznali się że stosowali taki proceder (podając nieprawidłowy okres rozliczenia). W liście który otrzymałam jest informacja że mogę się odwołać od tej decyzji do określonej daty. |
Ostatnio zmieniony przez kallafior23 Pon Paź 16, 2017 9:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Wto Paź 17, 2017 12:33 pm
|
|
|
kallafior23 napisał/a: | sami przyznali się że stosowali taki proceder |
Podaj tu nazwe tego pseudo biura podatkowego, bo to jest rzeczywiscie jakis proceder !!
Ciekawe ile osob , oni w takiej sytuacji pozostawili ?
kallafior23 napisał/a: | W liście który otrzymałam jest informacja że mogę się odwołać od tej decyzji do określonej daty. |
Skoro mozesz sie odwolac, to zrob to jak najszybciej ,bo po terminie juz nic nie zdzialasz . |
|
|
|
|
|