Dokumenty LPG |
Autor |
Wiadomość |
hdarek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 10:42 am Dokumenty LPG
|
|
|
Witam,
Mam wielki problem z rejestracją auta w Polsce. mianowicie zakupiłem auto w Niemczech, które pierwotnie zarejestrowane było w Holandii. W briefie nie widnieje adnotacja, ze auto posiada LPG, natomiast instalacja montowana w Holandii. Istnieje jakakolwiek możliwość uzyskania jakiegokolwiek dokumentu potwierdzającego, że w tym aucie była montowana instalacja LPG? Niezbędne to jest do zarejestrowania auta w PL.
Pomocy! |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 10:48 am
|
|
|
hdarek, na papierach auta powinna byc adnotycja ze auto jezdzi na benzyne i na LPG/G3 . Nie ma adnotycji o LPG/G3 to podejzewam ze gaz byl zainstalowany na lewo i uzyskanie dokumentow na to bedzie niemozliwe .
Masz moze pierwotny ( holenderski ) numer rejestracyjny auta ? moze bedzie mozna sprawdzic czy to auto mialo oficjalnie wbity LPG |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
hdarek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 11:04 am
|
|
|
63SJXB
Jak zczytuje numer VIN to pokazuje mi że auto z Holandii z lpg |
Ostatnio zmieniony przez hdarek Czw Gru 14, 2017 11:50 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 1:30 pm
|
|
|
hdarek napisał/a: | Jak zczytuje numer VIN to pokazuje mi że auto z Holandii z lpg |
Chyba masz problem ,watpie by tu w Holandii np. RDW wydalo ci dokument potwierdzajacy to, ze auto mialo zamontowane lpg , podane przez ciebie numery rejestracyjne auta nie istnieje w ich tutejszej bazie.
po wpisaniu numeru wyskakuje
Er zijn geen gegevens gevonden voor het ingevulde kenteken 63SJXB.
Skoro auto zostalo przez ciebie zakupione w Niemczech, to czy nie tam ,powinienes szukac rozwiazania. |
|
|
|
|
hdarek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 2:02 pm
|
|
|
Niby tak, ale auto wyjechało z Holandii z lpg a w Niemczech już przy rejestracji dali ciała. |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 2:19 pm
|
|
|
To jedyne rozwiązanie ściągnąć instalację albo zrobić na nowo próby ciśnieniowe zbiornika, homologację w autoryzowanym warsztacie i zarejestrować. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 3:15 pm
|
|
|
W RDW jest to auto zarejestrowane jako Renault Espace 2.0 l benzyna z LPG . auto jest exportowane . Mozesz sprobowac napisac do RDW o wydanie takiego raportu o aucie lub pisma ze auto mialo w NL rejestrowany i instalowany LPG . Nie wiem czy ci wystarczy ale moze co to da . W linku ponizej wpisalam tablice rej. twojego auta i dostalam darmowy raport o aucie gdzie jest wyszczegulnione ze jest to benzyna i LPG
https://autorapport.finnik.nl/kenteken/63-SJ-XB |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
hdarek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 3:56 pm
|
|
|
Pisałem do RDW ale odpisali mi że z prywatnymi obywatelami nie kontaktują się i wydział komunikacji musiałby się do nich zwrócić to wtedy by wysłali wszelkie dokumenty, ale że Polska to dziwny kraj także można o tym zapomnieć.... |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 4:45 pm
|
|
|
a te dane z likna ktory podala nic ci nie pomoga ? |
|
|
|
|
hdarek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2017 6:08 am
|
|
|
Niestety. Gdyby tam chociaż vin był to może jeszcze. A tak to nic z tym nie zrobię. Trudno. Będę musiał inaczej to wszystko zorganizować. Dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
|