Przesunięty przez: Panicelinka Wto Gru 19, 2017 11:37 pm |
Samochód i awaria na autostradzie co dalej? |
Autor |
Wiadomość |
webogladacz
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Gru 19, 2017 9:52 pm Samochód i awaria na autostradzie co dalej?
|
|
|
Zawsze zastanawiałem sie jak to jest jak ma sie auto i podstawowe ubezpieczenie. Jadąc po autostradzie coś się dzieje mam awarię, muszę zjechać na bok. Oczywiście zabezpieczam auto wychodzę za barierki i gdzie dzwonie? Jest jakiś numer dla całej Holandii z pomoca drogowa?
Czy taka pomoc jest darmowa?(Kiedyś slyszalem ze holowanie do pierwszego zjazdu jest darmowe).
Wiem, że można wykupić sobie członkostwo Anvb i oni pomagaja... Ale co gdy takiego ne mam? |
Ostatnio zmieniony przez webogladacz Wto Gru 19, 2017 9:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Gru 20, 2017 8:21 am
|
|
|
webogladacz napisał/a: | Jest jakiś numer dla całej Holandii z pomoca drogowa? |
Jak mnie pamiec nie myli to co 100 m sa telefony stacjonarne na autostradzie i z takiego telefonu dzwoni sie po pomoc.
webogladacz napisał/a: | Czy taka pomoc jest darmowa?(Kiedyś slyszalem ze holowanie do pierwszego zjazdu jest darmowe). |
Koszt holowania do najblizszego mechanika to ok 200-300 e - tak tak za 10-20 km placi sie takie pieniadze ...
webogladacz napisał/a: | Ale co gdy takiego ne mam? |
Wtedy za usluge placi sie na miejscu lub przy bankomacie
Pamietam jedna awarie gdzie w drodze poszlo lozysko - koszt imprezy ok 450-500 e z laweta i reszta |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Gru 20, 2017 9:18 am
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Jak mnie pamiec nie myli to co 100 m sa telefony stacjonarne na autostradzie i z takiego telefonu dzwoni sie po pomoc. | juz ich nie . webogladacz napisał/a: | Wiem, że można wykupić sobie członkostwo Anvb i oni pomagaja... Ale co gdy takiego ne mam? | wszystko na wlasny koszt i w wlasnym zakresie . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
webogladacz
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Gru 20, 2017 6:04 pm
|
|
|
Czyli nie ma nic takiego jak holowanie do pierwszego zjazdu za darmo? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Gru 21, 2017 7:59 am
|
|
|
webogladacz napisał/a: | Czyli nie ma nic takiego jak holowanie do pierwszego zjazdu za darmo? | Nie |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|