Szukam osób źle potraktowanych przez biuro AB |
Autor |
Wiadomość |
slawek44
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 17, 2018 7:37 pm Szukam osób źle potraktowanych przez biuro AB
|
|
|
"Witam. Szukam osób które zostały oszukane w jakikolwiek sposób przez biuro AB. Dyskryminacja i mobbing też wchodzą w grę. Chcę zrobić pozew zbiorowy lub założyć im sprawę prywatną. Proszę o kontakt każda osobę pokrzywdzoną przez to biuro."
Takie ogłoszenie umieściłem wczoraj w dziale "Praca". W związku z tym, że kilka osób pytało mnie mailowo o szczegóły a odpisać każdemu z osobna nie mam czasu, piszę tutaj.
Problem ma moja dziewczyna która (jeszcze) tam pracuje:
Sytuacja jest taka, że biuro pracy AB potrąca jej coraz większe kwoty z tygodniówki. Od kilkunastu tygodni dzwoni ona do nich z zapytaniem za co.... zawsze jest zbywana lub wręcz wyśmiewana. Rozmawialiśmy z panią księgową która powiedziała, że jest to ewidentne aczkolwiek często spotykane oszustwo które jest trudno udowodnić. Naliczyłem sumę około 200€. Nie jest to duża suma, ale jeśli nic z tym nie zrobimy sytuacja nigdy nie wyjaśni się. Ponadto ciągle te sumy będą odliczane.
Trzeba też koniecznie wspomnieć o tym, że pracownicy tego biura są niespotykanie chamscy i niemili. Nie mówię, że jest to nagorsze biuro. Opisuję jedynie "Nasz" przypadek.
Ma ktoś podobne niemiłe doświadczenie z ty biurem? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2018 12:25 am
|
|
|
slawek44 napisał/a: | Rozmawialiśmy z panią księgową która powiedziała, że jest to ewidentne aczkolwiek często spotykane oszustwo które jest trudno udowodnić. |
czytam i nie wierze ..Ludzie co z wami ..po raz ktorys pytam... czy ksiegowa to wyroczna
albo jakis adwokat od spraw dot.prawa pracy ? i jeszcze ten dopisek, ze to trudno udowodnic! noz k...mac, sprawe oddaje do prawnika zwiazkowego ,a jesli wyjdzie ,ze biuro kantuje to , biada mu, bo bedzie kwiczalo i wyplaci w podskokach wszystko z nawiazka.
slawek44 napisał/a: | Takie ogłoszenie umieściłem wczoraj w dziale "Praca". | Rozumiem ze masz na mysli serwis ogloszeniowy niedzieli na pewno nie forum ,ogloszenie tu nie przejdzie
Cytat: |
AB potrąca jej coraz większe kwoty z tygodniówki |
wez kilka wyciagow - loonstrook dziewczyny. wklej tu w temacie w ktorym tlumaczymy i zobaczymy za co ma sciagane coraz wieksze jak piszesz kwoty tygodniowki
|
|
|
|
|
slawek44
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 19, 2018 10:22 pm
|
|
|
Długo milczałem z braku czasu, lecz poczyniłem pewne kroki w tej sprawie. Otóż: Kontaktowałem się z biurem adwokackim reklamującym się na stronie niedziela.nl Chciałem pozwać AB do sądu. Przedstawiłem sytuacje mailowo i oto jaką otrzymałem odpowiedź:
"Niestety nasza kancelaria nie może Państwu pomóc, gdyż kwota jest poniżej €500,- i nie będzie należało się Państwo dofinansowanie do adwokata."
O co chodzi z tym dofinansowaniem dowiedziałem się telefonicznie. Mianowicie koszt rozprawy z dofinansowaniem to 79€. Przyznam, że niesamowicie niski. Wręcz zachęcający do załatwienia sporu sądownie. Ale, że kancelaria odmówiła mi pomocy więc zgłosiłem skargę na AB w inspekcji pracy www.sncu.nl i czekałem na odpowiedź. Do dziś. Ponieważ dziś moja dziewczyna odebrała telefon z inspekcji pracy. Została poinformowana, że zajmą się tą sprawą jak tylko dostaną od niej maila ze zgodą na działania.
Szczególy napiszę jutro bo dziś już zasypiam przy komputerze
cdn. |
|
|
|
|
|
|