Uszkodzenia po burzy - doswiadczenia , opinie itp |
Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Sty 20, 2018 2:00 pm Uszkodzenia po burzy - doswiadczenia , opinie itp
|
|
|
Witam,
Po burzy drewniany plot ktory byl zamontowany na betonowych palach byl polamany tzn zarowno z prawej jak i lewej strony ogrodu .
Betonowe pale nie wytrzymaly sily wiatru ...
Sprawa zgloszona do ubezpieczalni lecz ta chce faktury za zakup plotu.
Problem w tym iz dom kupiony w zeszlym roku i nie posiadamy faktury za plot poniewaz nie mieszkamy w tym domu od poczatku tylko od zeszlego roku.
Firma wycenila naprawe plotu na 600 e wiec wyjdzie na to iz bedziemy musieli zaplacic ok polowe tej kwoty poniewaz 2 polowe bedzie musial pokryc sasiad.
Czy ubezpieczalnia ma prawo nie wyplacic oszkodowania na podstawie braku faktury za zakup plotu ?
Przerabial ktos podobna sytuacje w NL ? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Nie Sty 21, 2018 1:19 pm
|
|
|
Beny.rac,
Mi zlamany konar drzewa ,uszkodzil dach werandy. Zglosilam jeszcze tego samego dnia .W miniony poniedzialek czlek z Interpolis ,byl i wycenil szkode ,o zadnych fakturach nie bylo mowy .
Czy to czasem nie zalezy ,od polisy i tego co ona obejmuje ?
Beny.rac napisał/a: | wiec wyjdzie na to iz bedziemy musieli zaplacic ok polowe tej kwoty poniewaz 2 polowe bedzie musial pokryc sasiad. | Z sasiadami bywa roznie ...Jak sasiad jest ok ,to sie dolozy ...ale nie musi .
Wiem bo swego czasu ''przerabialm'' to ogrodzenie, a raczej odgrodzenie sie od sasiada.
|
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Nie Sty 21, 2018 8:31 pm
|
|
|
Z zeszłego roku - zerwało nam dachówki i był przeciek. Facet przyszedł, ocenił i zapytał czy robimy sami czy ma firmę przysłać. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2018 8:22 am
|
|
|
Witam,
Sprawa zalatwiona - sasiad znalazl fakture za zakup plotu .
Dokumenty zostaly wyslane i po 3 dniach kasa juz byla na koncie.
Teraz tylko zlecic naprawe plotu i miec nadzieje ze znowu nie bedzie mocno wialo ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|