Zwolnienie sie a wakacyjne. |
Autor |
Wiadomość |
dejm
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 11, 2018 10:34 am Zwolnienie sie a wakacyjne.
|
|
|
Witam, czy w przypadku zwolnienia sie z pracy wakacyjne przepada? Na moja logike nie, ale nic nie moge, znaleźć a nie r chce zostac oszukany. |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Śro Kwi 11, 2018 10:54 am
|
|
|
Nie. |
|
|
|
|
Cezary1616
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2018 11:59 pm
|
|
|
Wakacyjne nie przepada ale jeśli masz odłożone godziny urlopowe nałożą większy podatek,ponieważ jest to przychód już po zakończeniu stosunku pracy. Trzeba więc najpierw wybrać wszystko i na urlopie podziękować za pracę |
|
|
|
|
michael@angelo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2018 5:17 am
|
|
|
Witam, zakończyłem współprace z jedną z agencji ponad 6 tygodni temu, mimo to nie dostałem pieniędzy z moich rezerw (urlopowe i wakacyjne). Sprawdziłem CAO i jeśli dobrze wyczytałem to agencja w chwili zakończenia ze mną umowy na fazie A jest zobowiązana wypłacić mi te rezerwy automatycznie a nie przetrzymywać ... Może coś źle zrozumiałem albo rzeczywiście jest coś na rzeczy... Proszę o opinię kogoś obeznanego w temacie;podaję tez link do tego CAO https://www.abu.nl/public...ml/page-66.html |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2018 10:48 am
|
|
|
michael@angelo napisał/a: | Sprawdziłem CAO i jeśli dobrze wyczytałem to agencja w chwili zakończenia ze mną umowy na fazie A jest zobowiązana wypłacić mi te rezerwy automatycznie a nie przetrzymywać ... Może coś źle zrozumiałem albo rzeczywiście jest coś na rzeczy... Proszę o opinię kogoś obeznanego w temacie;podaję tez link do tego CAO |
Maja na to srednio 6-8 tygodni |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2018 1:42 pm
|
|
|
Mają na to 0-6 tygodni |
|
|
|
|
michael@angelo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2018 2:55 pm
|
|
|
dzięki za odpowiedź .Skoro tyle czasu to gdzie to jest prawnie zapisane?Wie coś ktoś? bo z przekazów ustnych to też słyszałem, a w tym linku co podałem (Rozdział 7, art.60, pkt.3)jest całkiem inaczej
[ Dodano: Sob Maj 26, 2018 1:35 am ]
No i wszystko jasne-każdy wie , ale nikt nie wie czemu tak jest; a ja tylko chciałem usłyszeć coś co ma podstawę prawną.. i żeby Nasi Rodacy nie dali się dyma.ć i wykorzystywać agencjom pośrednictwa pracy... pozdrawiam Wszystkich, którzy za "chlebem" wyjechali i się przejechali..;/ |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2018 8:39 am
|
|
|
michael@angelo napisał/a: | Sprawdziłem CAO i jeśli dobrze wyczytałem to agencja w chwili zakończenia ze mną umowy na fazie A jest zobowiązana wypłacić mi te rezerwy automatycznie a nie przetrzymywać . |
Nie rozumiem o jakim przetrzymywaniu rezerw tu mowa ...przeciez pisze w twoim CAO
cyt...''Niewypłacone rezerwy, o których mowa w art. 57 i 58 niniejszego CAO, są automatycznie wypłacane pracownikowi tymczasowemu w pierwszym tygodniu czerwca * każdego roku ''
No chyba ze dla ciebie ''automatyczne '' oznacza nastepnego dnia po zwolnienu ? niestety tak to nie dziala .
Cytat: |
a ja tylko chciałem usłyszeć coś co ma podstawę prawną. |
Twoje CAO jest podstawa prawna, - oparta na holenderskim kodeksie cywilnym .
Chyba ze tlumacz przegial i przetlumaczyl jak mu bylo wygodnie ,co jest niemozliwe ze wzgledu na konsekwencje,ktore by poniosl . |
|
|
|
|
|