Wysłany: Pią Sie 10, 2018 1:43 pm Otto work force rozwiązanie umowy
Witam. Pracuję w Albert Heijn z firmy Otto. Umowę mam do grudnia ale możliwe, że we wrześniu bede wracała do Polski. Wie ktoś czy faktycznie obowiązuje mnie miesięczny okres wypowiedzenia? Słyszałam o różnych karach finansowych nakładanych przez Otto za zerwanie umowy wcześniej lub w krótkin okresie (np. w ciągu tygodnia). Dziękuję za wszelkie informacje.
Pracowalem dla otto od grudnia do polowy stycznia. Oszczedze sobie opini o otto bo szkoda strzępic "buzi" .
Przy umowie w fazie A mozna zerwac umowe w kazdej chwili - minimum dzien przed planowanym dniem pracy. Ja to zrobilem w niedziele telefonicznie.
Dodam jeszcze,ze otto trzymalo mnie w pokoju "hotelowym" od czwartku do piątku nastepnego tygodnia bez pracy . Zero informacji na temat grafiku pracy po czym w piatek zadzwonili,ze mam sprzatac ich lokacje ... jesli odmowie,to mnie wyrzuca. Nie zapewnili mi ani jednego dnia pracy a wczoraj dostalem maila,ze mam im zaplacic 140e . Nie napisali za co. Poprostu. Mam na to 15 dni bo jak nie zaplace to windykacja.