Problem z wypłatą pieniędzy kartą ing z bankomatu w holandii |
Autor |
Wiadomość |
Tracerrr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2018 8:52 pm Problem z wypłatą pieniędzy kartą ing z bankomatu w holandii
|
|
|
Witam mój problem dotyczy banku ING i karty V Pay wydaną przez ing w holandii. Przed urlopem takiego problemu nie miałem.
Dzisiaj wróciłem z urlopu. Byłem w Lidlu Zrobiłem zakupy i zapłaciłem normalnie kartą na pin. Później byłem w polskim sklepie w którym też bez problemu zapłaciłem za zakupy tą samą kartą. Następnie wypłaciłem normalnie pieniądze z bankomatu Amro i wrocilem do domu. Wieczorem wybrałem się na miasto i chciałem wypłacić pieniądze z bankomatu rabobank i wyskoczył komunikat prosimy o kontakt z bankiem to samo wyskoczyło przy bankomacie AMRO więc poszedłem do bankomatu ING w którym Po włożeniu karty wpisałem PIN chciałem wypłacić 20 € , i pyk wyskoczył komunikat prosimy o kontakt z bankiem i wyrzuca kartę. Niestety pieniędzy nie udało mi się wypłacić ani zapłacić kartą na PIN. Jedyna opcja jaka działa to płatność zbliżeniowa. Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego tak jest i co w tej sytuacji mam zrobić? |
Ostatnio zmieniony przez Tracerrr Nie Lip 22, 2018 9:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Wto Lip 24, 2018 5:32 pm
|
|
|
Skontaktować się z bankiem? |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Tracerrr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 26, 2018 4:19 pm
|
|
|
Okazało się że karta się rozmagnesowała czy cos takiego . W kazdym bądź razie byłem w banku gościu użył mojej karty chciał spróbować użyć ale się to nie udało więc kazał mi się zalogować na mój profil mijn.ing i zamówił przez internet nową kartę Prawdopodobnie przyjdzie jutro czyli w piątek pokazał mi jak ją później aktywować przez internet i Tyle w tym temacie jeżeli komuś będzie potrzebne to można zostawić temat jeżeli nie to temat do usunięcia. Pozdrawiam . |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Lip 26, 2018 5:17 pm
|
|
|
Tracerrr, Cytat: | Okazało się że karta się rozmagnesowała czy cos takiego |
To ja jeszcze dodam, ze takie rozmagnesowanie, tez i mi sie zdaza, wowczas mozna sobie pomoc.
Ja po prostu przecieram paskiem magnetycznym katy po ubraniu .Jesli ktos uwaza ze to niehigieniczne... to mozna karte przetrzec czysta chusteczka. |
|
|
|
|
Tracerrr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 28, 2018 9:08 pm
|
|
|
Niestety z moja kartą, ten test nie zdal egzaminu. Bylem w banku gosciu pocieral probował i nic . Wiec zostalo wysłanie zlecenia o nową karte. Teraz czekam na pin bo nowa karta przyszla. Poprzednia byla z vpay , teraz nowa przyszła maestro |
|
|
|
|
tomaszek38
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 10, 2018 9:45 am
|
|
|
jesli dwie karty z paskami magnetycznymi masz razem to czasem sie rozmagnesowują - też tak miałem kiedyś |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Wrz 10, 2018 2:20 pm
|
|
|
tomaszek38, paski magnetyczne nie sa w uzyciu juz od dobrych kilku lat.
jak masz karty zblizeniowe to nawet warto jest miec kilka blisko siebie. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Pon Wrz 10, 2018 2:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|