Przesunięty przez: Panicelinka Czw Lut 14, 2019 7:50 pm |
Mandat za parkowanie |
Autor |
Wiadomość |
Merlin23
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2019 4:54 pm Mandat za parkowanie
|
|
|
Witam, dostałem mandat za parkowanie w Holandii, minęło 2 tygodnie nie przyszło żadne pismo. Zastanawiam się czy czekać dalej. Wstawiam zdjęcie mandatu bo możliwe że to ja nie dostrzegam numeru konta na które mogę przelac pieniądze. Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi. Proszę także o nieodsylanie mnie do podobnych tematów ponieważ jak sądzę na moim mandacie nie ma numeru konta na które mogę przelać pieniądze.
Autorom postów typu naucz się parkowac pokazuje środkowego palca.
|
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2019 5:42 pm
|
|
|
Merlin23,
Nie dostaniesz zadnego innego listu ,to jest mandat za brak oplaty za miejsce na parkingu ..no i miales czas na zaplacenie 8 dni
Merlin23 napisał/a: | Proszę także o nieodsylanie mnie do podobnych tematów ponieważ jak sądzę na moim mandacie nie ma numeru konta na które mogę przelać pieniądze. |
Bylo na forum ...patrz w link, tam masz wytlumaczone jak to zrobic
http://www.niedziela.nl/f...ic.php?t=106584
ps.Nie wiem czy istnieje mozliwosc zaplacenia tego mandatu z Polski |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Czw Lut 14, 2019 5:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Merlin23
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2019 5:55 pm
|
|
|
Dzięki za odpowiedz
Problem w tym, że tego samego dnia wyjechałem z nl. W tamtym temacie nie jest nic wyjaśnione, ja na swoim mandacie nie mam numeru konta, na które mógłbym przelać pieniądze. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2019 6:23 pm
|
|
|
Merlin23,
Bo tam numeru konta nie znajdziesz, wpisujesz caly aanslagnumer zaczyna sie od liczb 190126....
oraz swoje numery rejestracyjne auta i nazwe gemeente.
Tak jak napisalam wyzej , to dziala tylko na terenie Holandii . |
|
|
|
|
Merlin23
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2019 6:31 pm
|
|
|
Czyli w Polsce tego nie zapłacę? Czy mam rozumieć że aanslag nr to jest numer konta? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2019 6:56 pm
|
|
|
Merlin23,
Wyglada, ze trudno to zaplacic z Polski ,ale ktos pisal tu na forum ,ze
otrzymal mandat na polski adres, ale jak bedzie w twoim przypadku ,trudno mi powiedziec.
Najgorsze jest to, ze w razie jak wrocisz do Holandi ,zahaczysz o jakas kontrole drogowa ,to od razu wyjdzie gdyz mandat jest wklepany na amen w tutejszy system .
edit.
wigru napisał/a: | Zaloguj się do CJIB i tam nawet możesz i-Dealem zapłacić. |
http://www.niedziela.nl/f...p=321191#321191 |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Czw Lut 14, 2019 7:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Merlin23
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2019 7:02 pm
|
|
|
Wiesz ja wcale nie chce się uchylac od tego mandatu, tyle że do Holandii w najbliższym czasie nie wracam. No nic zobaczę jak to będzie. Tak czy siak wielkie dzieki za pomoc. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 52 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2019 10:43 pm
|
|
|
Cytat: | Wanneer u in de gemeente Waalwijk een naheffingsaanslag is opgelegd, kunt u deze op twee manieren betalen:
U kunt online uw naheffing betalen
U kunt wachten tot u bericht krijgt van het invorderingskantoor
Online kunt u betalen vanaf een dag na oplegging tot twee weken na oplegging van de naheffingsaanslag. Dit kan gemakkelijk met iDEAL via ons digitaal loket. Wanneer u betaald heeft ontvangt u geen acceptgiro meer.
Indien u de naheffing niet eerder betaald heeft, zal de kentekenhouder na ongeveer 3 weken een brief met factuur ontvangen van het invorderingskantoor Tobias Beheer. Tobias Beheer incasseert voor de gemeente Waalwijk de naheffingsaanslagen.
Voor duplicaten van naheffingen en of andere incassovraagstukken kunt u contact opnemen met Tobias Beheer:
Tobias Beheer BV
Postbus 96
3940 AB Doorn
0343-431079
www.tobias-beheer.nl
Aankondigingen van Beschikking (de zogenaamde Mulderfeiten) kunt u niet online betalen. Deze worden geïncasseerd door het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Bovenaan op de bon welke u achter uw voorruit heeft ontvangen staat dan: Aankondiging van Beschikking. |
A nie lepiej skontaktować się z tym incassobureau i zapytac o możliwość zapłacenia tego mandatu? |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Pon Mar 04, 2019 5:10 pm
|
|
|
dreamkhat
Cytat: | Witam
Tak jak w temacie dostałem tylko infoamcje na jakiejś kartce z Gemeente, że mam mandat za złe parkowanie na "miejscu dla inwalidów " ale nie było żadnego mandatu ani nic, auto jest od pośrednika pracy, nie znam się na załatwianiu spraw w Holandii bo za krótko tutaj przebywam. Prosze o pokierwanie i jakieś informacje. Nie wiem jak do tego doszło że nie zauważyłem znaku , nadmienię iż rezygnuję z izenbiura, nie chce ich jeszcze informować ( jak wiadomo różnie się trafia), a nie chce mieć później jakich kolwiek przykrości. Czy można samemu zapłacić, czy czekać lepiej i biro dostanie informacje, albo jak sprawdzić wysokość mandatu i do kiedy mam zapłacić czy ew. biuro co jest istotą postu także.
Dziękuję z góry za pomoc |
|
|
|
|
|
|