Wysłany: Czw Kwi 18, 2019 11:01 am Dokument do melduku
Witam serdecznie . Czy ktoś z was mógłby mi powiedzieć kto ma wypełnić instemmingsverklaring betreffende inwoning(pozwolenie na pobyt). Wlaściciel mieszkania czy główny najemca na ktorego jest kontrakt .? Tyle razy juz bylam w geemente w sprawie meldunku ze juz poprostu glowa mala za kazdym razem cos nie tak a bo cos tam trzeba doniesc . I co spotkanie to nowe utrudnienie .
Ostatnio zmieniony przez Kamila123461 Czw Kwi 18, 2019 11:02 am, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
Wysłany: Czw Kwi 18, 2019 12:43 pm
Kamila123461,
Dlaczego nie zapytasz w gminie kto ma obwiazek ten dokument wypelnic ? Z tego co wiem, to co gmina to inne wymagania .
Cytat:
za kazdym razem cos nie tak a bo cos tam trzeba doniesc
A to pewnie stad ,ze urzednik, urzednikowi nie rowny i w zaleznosci na kogo trafisz... kazdy z nich bedzie inaczej interpretował ten sam/ te same przepisy .
Ciezko sie z nimi dogadac co spotkanie w geemente to z inna osoba przy innym okienku . I jedna osoba mowi to a nastepna co innego . za kazdym razem mowia zeby doniesc dokumenty jakies.gdy pytam sie czy nic wiecej nie trzeba mowia ze nie . A na nastepnym spotkaniu okazuje sie ze wraz cos musze miec i tak w kolko.Wiec juz nie wiem sama .