Zmiana adresu w obrębie tej samej gminy |
Autor |
Wiadomość |
askowronek188
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 14, 2019 8:32 pm Zmiana adresu w obrębie tej samej gminy
|
|
|
Witam. Czy jest tu ktoś kto potrafi mi pomóc,bądź naprowadzic jak zmienić adres zameldowania. Przez digid,adres jest w tej samej gminie.
I jak to jest z tym pozwoleniem na meldunek? Czy to jest Toestemmingsformulier voor inwoning? I jak to wypełnić? |
|
|
|
|
xenon
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Maj 14, 2019 10:07 pm
|
|
|
Dlaczego sobie utrudniasz zycie. Idziesz do gminy i przemeldowujesz sie w 5 minut.
A to na meldunek trzeba miec pozwolenie jakies? Masz umowe najmu i z nia idziesz do gminy. |
|
|
|
|
askowronek188
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 15, 2019 6:20 am
|
|
|
Umowy nie mam ponieważ właśnie kończę najem mieszkania. Idę mieszkać do kolegi na pokój. Chce to zrobić tak żeby na nowy adres też listy przychodziły ponieważ pod starym nikogo nie będzie juz |
|
|
|
|
xenon
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Maj 15, 2019 8:38 am
|
|
|
To idziesz z kolega i jego umowa najmu. Przy okazji wiesz o tym, ze od momentu zameldowania was pod jednym adresem, według niektorych urzedow stajecie się para. |
|
|
|
|
askowronek188
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 15, 2019 9:05 am
|
|
|
Kolega ma dom kupiony na własność. A wraz z żoną jesteśmy zameldowani na starym mieszkaniu jako małżeństwo to czy to się zmieni po meldunku na nowym mieszkaniu a dokładnie chodzi tylko o pokój.
[ Dodano: Śro Maj 15, 2019 5:38 pm ]
Potrzebuje wypełnić Toestemmingsformulier voor inwoning żebym mógł się zameldować. Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić które ja a które znajomy wypełnic ? |
|
|
|
|
|